• Google I/O este conferința anuală a companiei pentru dezvoltatori, dar este și scena pe care gigantul tehnologic obișnuiește să anunțe noi produse.
  • Anul trecut, A.I. a fost un punct de interes major pentru companie.
  • Aparatele pliabile se extind rapid ca segment de piață, telefoane precum OnePlus Open fiind bine recenzate, așa că presiunea este pe Google să livreze ceva demn de a învinge concurența.

Google I/O este conferința anuală a companiei pentru dezvoltatori, dar este și scena pe care gigantul tehnologic obișnuiește să anunțe noi produse. Unele dintre cele mai interesante momente din istoria Google au avut loc la I/O, cum ar fi dezvăluirea Google Glass în 2011, sau prezentarea de anul trecut a modelului Pixel Fold. Anul trecut, A.I. a fost un punct de interes major pentru companie, iar acest accent va fi probabil și mai pronunțat, deoarece hype-ul pentru A.I. generativă a crescut doar în ultimul an, scrie Slash Gear.

Android 15

Prima versiune beta pentru Android 15 este deja disponibilă, așa că așteptați-vă ca mai multe detalii despre aceasta să fie dezvăluite la Google I/O. Sunt multe lucruri pe care le știm deja despre următoarea versiune a celui mai popular sistem de operare mobil din lume, cum ar fi faptul că ar putea avea un mod desktop asemănător cu DeX, un sistem de arhivare a aplicațiilor pentru a facilita încărcarea și descărcarea aplicațiilor de pe un dispozitiv, modificări la gestionarea cheilor pentru criptarea end-to-end și multe alte reglaje. Dar este foarte probabil ca Google să fi așteptat I/O pentru a dezvălui actualizările.

Pixel Fold 2

I/O de anul trecut ne-a adus primul telefon pliabil de la Google, Pixel Fold, așa că ar fi normal ca noul telefon să debuteze la evenimentul din acest an. Originalul Pixel Fold a primit recenzii în general pozitive, dar oarecum amestecate, atrăgând laude pentru designul său unic și critici pentru marginile sale enorme și software-ul ușor necorespunzător.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Dar ceea ce este clar este că Google a obținut în esență elementele de bază corecte, așa că, cu siguranță, caută să itereze asupra aspectelor dispozitivului care au fost bine primite. Aparatele pliabile se extind rapid ca segment de piață, telefoane precum OnePlus Open fiind bine recenzate, așa că presiunea este pe Google să livreze ceva demn de a învinge concurența când vine vorba de Fold 2, sau cel puțin ceva care să atragă mai mulți dezvoltatori Android să își optimizeze aplicațiile pentru factorii de formă pliabili.

AI, ee-I/O

Cursa pentru Inteligența Artificială este în plină desfășurare, fiecare companie tehnologică majoră luptând pentru a obține o parte importantă din această piață emergentă. Dar, în timp ce unele companii joacă la recuperare, Google este lider în acest domeniu de mulți ani și nu are de gând să cedeze teren acum. Programul publicat pentru I/O 2024 este plin de prezentări, printre care „Generative A.I. on mobile and web with Google A.I. Edge”, care se presupune că îi va învăța pe participanți cum să creeze aplicații de inteligență artificială pentru mobil și „The Gemini API: De la prototip la lansare”, care pare să le arate celor prezenți cum să construiască aplicații care să exploateze Inteligența Artificială multimodală emblematică.

Citește și