• Tesla Roadster va avea o viteză maximă de circa 400 km/h și o autonomie de 1.000 de km.
  • Mașina va costa 250.000$ dar va trebui să vii și cu un avans de 50.000 de dolari.
  • Noua generația Roadster va fi lansată oficial anul acesta, iar livrările vor începe în 2025.

Elon Musk se laudă cu noua generație Tesla Roadster, spune despre acesta că va fi printre cele mai puternice modele de serie produse vreodată. Noul model va putea să accelereze de la 0 la 100 de km/h, într-o secundă, spune Musk. E de domeniul SF, dar nimic nu-i imposibil.

Musk vrea să fie mereu în centrul atenției. Conceptul a fost dezvăluit în 2017 și atunci spunea că va atinge 100 km/h în doar 1,9 secunde, se pare că pe drum, au mai scăzut secundele. Tot atunci, Tesla a promis că noul Roadster va avea o viteză maximă de circa 400 de km/h și că va avea o autonomie de aproape 1000 de kilometri.

Mașina va costa între 200 și 250 de mii de dolari, dar, vrea și un avans de 50.000 de dolari. Noua generație Roadster va fi lansată oficial anul acesta, iar livrările vor începe din 2025. Rămâne de văzut dacă ceea ce spune Musk despre noul model se adeverește, pentru că a mai făcut promisiuni înainte. De exemplu, zicea că Tesla Cybertruck va costa 40.000 de dolari și are un preț de 61.000, apoi zicea că varianta de top a lui Cybertruck va oferi o rază de peste 800 km, dar intervalul real este de fapt cu 36% mai mic.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Dacă tehnologia promisă de Musk se dovedește a fi realizabilă, Tesla Roadster ar putea redefini standardele performanței în industria mașinilor electrice, chiar dacă această promisiune vine cu rezervele specifice unui istoric de proiecte neconvenționale și adesea întârziate.

Citește și