- Hackerii pot folosi dispozitivele smart din casa ta, pentru spionaj.
- Televizoarele conectate la internet sau camerele web pot fi potențialele ținte pentru hackeri.
- Specialiștii spun că riscurile sunt tot mai mari și trebuie luate în serios.
Tehnologia evoluează, la fel și casa ta. Vrei să ții pasul cu tot ce e nou și îți dotezi casa cu cele mai smart dispozitive de pe piață. Ei bine tot mai des apar și probleme legate de securitatea lor. De la termostate manipulate de hackeri la camere web folosite pentru spionaj. Specialiștii spun că riscurile sunt tot mai mari și trebuie luate în serios.
Ce ar trebui să facem ca să evităm aceste incidente neplăcute?
Sunt multe incidente legate de securitatea dispozitivelor smart-home, care ridică semne de alarmă. Hackerii îți pot folosi dispozitivele din casă cum ar fi: fi televizoarele conectate la internet, soneriile care au cameră, camerele web. Practic, fiecare gadget devine o potențială țintă pentru hackeri. Riscul de securitate cibernetică pentru aceste dispozitive este real și necesită atenție.
Alex Țili e content creator și streamer și spune că pentru a face față acestor amenințări, în primul rând, rețeaua trebuie securizată din mai multe puncte de vedere: router cât mai nou, parolele schimbate și predefinite în ceva ce numai tu poți ști, niciodată să nu ai datele importante legate la restul casei pe aceeași rețea, când poți pune rețele private securizate individual. Și cel mai important, el recomandă să pui parole unice pentru fiecare dispozitiv.
Guvernele lucrează la stabilirea standardelor de securitate pentru dispozitivele smart-home, dar mai durează. Tehnologia vine cu avantaje în viața noastră, dar trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja împotriva amenințărilor cibernetice. Așa că, deocamdată e responsabilitatea noastră să ne protejăm casa și familia.
Citește și