• Acordul SAG-AFTRA cu studiourile de film a fost votat favorabil în proporție de 80%.
  • Instrumentele bazate pe inteligența artificială ar scădea bugetul animațiilor cu 90%.
  • „Top Gun” a costat 15 mil. $ în 1986, „Maverick” a costat 170 de milioane de dolari.

După greva în masă a zecilor de mii de artiști din partea SAG-AFTRA, lupta dintre A.I. și Hollywood continuă. Ce spun taberele și care sunt argumentele?

A trecut aproape un an de la greva SAG-AFTRA. Cu ce am rămas după încheierea grevei?

Actorii au câștigat foarte mult: în primul rând, consințământul de a folosi inteligența artificială în secvența respectivă. Shot out to Carrie Fisher în Star Wars sau Paul Walker în Fast and Furious.

Dar asta înainte de marele val al A.I.-ului. Mai exact, producătorul nu poate lua decizia de a folosi orice instrument bazat pe inteligența artificială în secvență, indiferent că va fi folosit pe actor sau pe decor – fără acordult artistului, implicit al actorului. Sună bine, nu? Asta pe moment. Nu știm ce ne prevede viitorul, acordul poate fi încălcat. Deci inteligența artificială ar putea fi folosită pentru costuri mai mici de producție, shout-out to every Dc Comics or Marvel movies.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Când s-a încheiat greva, 80% dintre membrii au fost pentru actul pe care îl avem astăzi. Ce se întâmplă cu acel 20% și dacă acel 20% va crește în viitor? Vom vedea. Și acum, de ce ar trage cu dinții de A.I. aceste studiouri de film sau platforme de streaming? Economie. Primul Top Gun a costat 15 milioane de dolari în 1986. Partea a doua, Maverick-ul din 2022? 170 de milioane. Iar Tom Cruise a fost de acord ca A.I.-ul să-l facă mai tânăr. Acum și cu platforma Sora, bugetul unei animații ar scădea cu 90%.

Citește și