• Writers Guild of America încearcă să restricționeze utilizarea inteligenței artificiale în scrierea scenariilor de film și televiziune.
  • Scenaristul John August, membru al comitetului de negociere al WGA, a declarat că scriitorii au două preocupări în ceea ce privește IA.
  • Negociatorul șef al WGA, Ellen Stutzman, a declarat că unii membri au un alt termen pentru AI: „mașini de plagiat”.

De zeci de ani, scriitorii de la Hollywood scriu scenarii SF în care mașinile pun stăpânire pe lume. Acum, ei se luptă pentru a se asigura că roboții nu le vor lua locurile de muncă, scrie Reuters.

Writers Guild of America încearcă să restricționeze utilizarea inteligenței artificiale în scrierea scenariilor de film și televiziune. Studiourile de la Hollywood, care se luptă pentru a face profitabile serviciile de streaming și se confruntă cu scăderea veniturilor din publicitate, au respins această idee, spunând că ar fi deschise la discutarea noilor tehnologii o dată pe an, potrivit breslei.

Disputa legată de AI este una dintre cele câteva probleme care i-au determinat pe scenariștii de film și televiziune de la Hollywood să intre în grevă luni, marcând prima întrerupere a activității din ultimii 15 ani. Deși problema este unul dintre ultimele puncte descrise într-un rezumat al punctelor de negociere al WGA, multe dintre acestea concentrându-se pe îmbunătățirea compensațiilor în era streaming-ului, dezbaterea privind rolul AI în procesul creativ va determina viitorul divertismentului pentru deceniile următoare.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Scenaristul John August, membru al comitetului de negociere al WGA, a declarat că scriitorii au două preocupări în ceea ce privește IA. „Nu vrem ca materialul nostru să le hrănească și, de asemenea, nu vrem să reparăm primele lor schițe neglijente”, a spus el. Negociatorul șef al WGA, Ellen Stutzman, a declarat că unii membri au un alt termen pentru AI: „mașini de plagiat”.

AI este o tehnologie cu multiple fațete, în creștere rapidă, care a cuprins întreaga industrie globală.
La Hollywood, inteligența artificială ajută la ștergerea ridurilor de pe fața unui actor îmbătrânit, la curățarea actorilor care folosesc cu generozitate bombe F și la realizarea de scurtmetraje animate cu ajutorul Dall-E de la OpenAI, care poate crea imagini realiste. Unii scriitori experimentează crearea de scenarii.

Citește și