• Meta A.I. a anunțat un nou proiect, I-JEPA este un model de tip computer care are scopul de a procesa informațiile ca oamenii.
  • I-JEPA se bazează pe ideea că oamenii învață cantități masive de informații de bază despre lume în timp ce o observă pasiv.
  • Meta a declarat că I-JEPA a înregistrat performanțe foarte bune în mai multe teste care au fost realizate in varianta computerizată.

Cercetătorii de la Meta A.I. au anunțat faza de teste al proiectului I-JEPA, care este un model de tip computer care are scopul de a procesa informațiile ca oamenii, scrie Silicon Angle.

Cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale de la Meta Platforms Inc. spun că fac progrese în ceea ce privește proiectul lui Yann LeCun de a dezvolta o nouă arhitectură prin care platformele pot invăța cum funcționează lumea în realitate.

Image Joint Embedding Predictive Architecture sau I-JEPA, ar fi este capabil să învețe prin crearea unui model tehnologic al lumii exterioare care compară reprezentări abstracte ale imaginilor, în loc să compare pixelii în sine.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Acest lucru înseamnă că învață, într-un mod mult mai asemănător, cu modul în care oamenii învață concepte noi.

I-JEPA se bazează pe ideea că oamenii învață cantități masive de informații de bază despre lume în timp ce o observă pasiv. Practic, încearcă să copieze acest mod de învățare prin captarea cunoștințelor de bază despre lume și codificarea acestora în reprezentări digitale care pot fi accesate ulterior.

Citește și: