• Meta A.I. a anunțat un nou proiect, I-JEPA este un model de tip computer care are scopul de a procesa informațiile ca oamenii.
  • I-JEPA se bazează pe ideea că oamenii învață cantități masive de informații de bază despre lume în timp ce o observă pasiv.
  • Meta a declarat că I-JEPA a înregistrat performanțe foarte bune în mai multe teste care au fost realizate in varianta computerizată.

Cercetătorii de la Meta A.I. au anunțat faza de teste al proiectului I-JEPA, care este un model de tip computer care are scopul de a procesa informațiile ca oamenii, scrie Silicon Angle.

Cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale de la Meta Platforms Inc. spun că fac progrese în ceea ce privește proiectul lui Yann LeCun de a dezvolta o nouă arhitectură prin care platformele pot invăța cum funcționează lumea în realitate.

Image Joint Embedding Predictive Architecture sau I-JEPA, ar fi este capabil să învețe prin crearea unui model tehnologic al lumii exterioare care compară reprezentări abstracte ale imaginilor, în loc să compare pixelii în sine.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Acest lucru înseamnă că învață, într-un mod mult mai asemănător, cu modul în care oamenii învață concepte noi.

I-JEPA se bazează pe ideea că oamenii învață cantități masive de informații de bază despre lume în timp ce o observă pasiv. Practic, încearcă să copieze acest mod de învățare prin captarea cunoștințelor de bază despre lume și codificarea acestora în reprezentări digitale care pot fi accesate ulterior.

Citește și: