• Parlamentul European e pe cale să voteze în favoarea Legii privind inteligența artificială, la cinci ani după ce au fost propuse pentru prima dată.
  • Marile companii de tehnologie au susținut, în general, necesitatea de a reglementa IA, făcând în același timp lobby pentru a se asigura că orice reguli le sunt favorabile.
  • La fel ca multe regulamente ale UE, Legea privind inteligența artificială a fost concepută inițial pentru a acționa ca legislație privind siguranța consumatorilor.

Parlamentul European e pe cale să voteze în favoarea Legii privind Inteligența Artificială, la cinci ani după ce au fost propuse pentru prima dată, scrie AP. Actul privind inteligența artificială este așteptat să acționeze ca un indicator global pentru alte guverne care se luptă cu modul de reglementare a acestei tehnologii în curs de dezvoltare.

„Legea privind inteligența artificială a împins viitorul inteligenței artificiale într-o direcție centrată pe om, într-o direcție în care oamenii dețin controlul asupra tehnologiei și în care aceasta – tehnologia – ne ajută să valorificăm noi descoperiri, creșterea economică, progresul societății și să deblocăm potențialul uman”, spune Dragoș Tudorache, deputatul român care a fost co-lider al negocierilor din Parlament privind proiectul de lege.

Marile companii de tehnologie au susținut, în general, necesitatea de a reglementa IA, făcând în același timp lobby pentru a se asigura că orice reguli le sunt favorabile. Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a provocat un mic scandal anul trecut, când a sugerat că producătorul de ChatGPT s-ar putea retrage din Europa dacă nu poate respecta legea privind IA – înainte de a reveni asupra declarației că nu există planuri de plecare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

La fel ca multe regulamente ale UE, Legea privind inteligența artificială a fost concepută inițial pentru a acționa ca legislație privind siguranța consumatorilor, adoptând o „abordare bazată pe riscuri” pentru produsele sau serviciile care utilizează inteligența artificială.

Citește și