• Platforma X, fosta Twitter introduce o taxă de 1 dolar pentru cei care își fac conturi noi. Momentan, doar în două țări, de test.
  • Un cont nou va trebui să verifice întâi numărul de telefon și apoi să plătească o taxă de un dolar pe an, ca să poată posta, da like, răspunde, reposta sau cita mesaje.
  • Platforma X este inundată ultima vreme de dezinformări. A introdus o nouă regulă care necesită ca toate notele sau conținutul creat de cineva, să includă surse verificabile pentru a verifica acuratețea informațiilor.

Platforma X, fosta Twitter introduce o taxă de 1 dolar pentru cei care își fac conturi noi. Momentan, doar în două țări, de test. Musk spune că nu este vorba despre bani, ci pentru a reduce numărul de boți de pe platformă.

Chiar dacă acum se aplică doar în Noua Zeelandă și Filipine, este foarte posibil ca în curând să se extindă global. Deocamdată e la nivel de testare, dar este prima rețea socială care le cere bani noilor utilizatori, în loc să caute să atragă cât mai mulți.

 Un cont nou va trebui să verifice întâi numărul de telefon și apoi să plătească o taxă de un dolar pe an, ca să poată posta, da like, răspunde, reposta sau cita mesaje. Taxa nu se aplică utilizatorilor deja existenți. Musk spune că acest nou program are ca scop apărarea împotriva roboților, care încearcă să manipuleze platforma sau să deranjeze alți utilizatori.

Recomandări

NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT

Platforma X este inundată ultima vreme de dezinformări. A introdus o nouă regulă care necesită ca toate notele sau conținutul creat de cineva, să includă surse verificabile pentru a verifica acuratețea informațiilor. Această schimbare a fost implementată ca răspuns la creșterea dezinformării pe platforma X în contextul conflictului dintre Israel și Hamas.

Se încearcă să se reducă răspândirea informațiilor false. Organizația X nu cerea anterior utilizatorilor săi să furnizeze surse pentru conținutul lor, dar acum solicită acest lucru. Practica este similară cu modul în care verificatorii de fapte profesioniști, academicienii și editorii Wikipedia verifică și susțin informațiile.

Citește și: