• Sam Altman și legendarul designer al iPhone-ului, Jony Ive, lucrează la un dispozitiv AI pentru consumatori.
  • Acum, am putea fi cu un pas mai aproape spre proiectul secret, devenind realitate.
  • Proiectul nu urmărește nicidecum înlocuirea pe termen lung a Iphone-urilor.
  • Ideile inițiale de concept ale noului device, includ un set de dispozitive pentru casă.

Designerul iPhone-ului Jony Ive lucrează la un dispozitiv hardware A.I. împreună cu CEO-ul OpenAI, Sam Altman, scrie Business Insider.

Zvonurile conform cărora Sam Altman și Jony Ive fac echipă pentru a dezvolta primul dispozitiv hardware al OpenAI au tot circulat – iar acum, am putea fi cu un pas mai aproape de noul proiect ținut secret până în prezent.

Un alt veteran Apple Inc. se alătură echipei

Legendarul designer Jony Ive și Sam Altman de la OpenAI se iau de mână cu un veteran Apple Inc. pentru a lucra la un nou proiect hardware de Inteligență Artificială, care urmărește să creeze dispozitive cu cele mai recente capacități ,,intelectuale”. Pentru asta, cei doi au apelat la directorul executiv al Apple, Tang Tan, care a condus proiectarea produsului iPhone și Apple Watch, pentru a construi noul dispozitiv AI, potrivit unui raport de la Bloomberg.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE


Tan se alătură firmei de design LoveFrom, pe care Ive a început-o după ce a părăsit Apple în 2019 și va lucra la ingineria hardware a produsului mult așteptat, OpenAI furnizând software-ul.

Spre ce se orientează noul concept?

Detaliile rămân încă limitate, însă, conform Bloomberg, ideile inițiale de concept al noului device includ un set de dispozitive pentru casă.

Altman a transmis că orice produs hardware A.I. pe care îl creează nu va încerca să înlocuiască smartphone-ul. CEO-ul OpenAI a declarat în cadrul evenimentului Tech Live de la The Wall Street Journal de la începutul acestui an că nu are „niciun interes” să concureze cu un dispozitiv atât de popular precum iPhone.

De asemenea, șeful OpenAI este un investitor important în proiectul ,,Humane”, un startup care și-a dezvăluit recent „pinul AI” – un dispozitiv atașabil, fără ecran, cu asistent vocal și proiector laser alimentat de modelul OpenAI GPT-4 AI.

Proietul ,,Humane, unul nu prea reușit

Cofondatorii ,,Humane, Imran Chaudhri și Bethany Bongiorno, creatorii broșei digitale cu prețul de 699 de dolari, au spus clar că intenția din spatele acesteia a fost de a înlocui smartphone-ul și de a limita timpul pe care îl petrecem cu ochii scăldați în ecrane.

Cu toate acestea, pinul AI a nu a răspuns intocmai provocărilor și s-a dovedit greoi de utilizat în unele demonstrații.

Acum, ,,Humane” nu are nimic altceva de făcut, decât să așteaptă ca noul rival a lui Altman cu Ive să demonstreze ce poate să facă.

Citește și