• Sora este considerat un model revoluționar, un nou moment de tipul ChatGPT.
  • Cu ajutorul Sora, devine aproape imposibil să diferențiezi clipurile reale de cele generate de A.I.
  • OpenAI nu a dezvăluit modul în care Sora a fost antrenat pentru a putea realiza aceste clipuri.

Un clip generat cu ajutorul Sora, noul model cu A.I. de la OpenAI, face înconjurul lumii. Nu este trailerul unui nou film sau al vreunui serial. Și nu a implicat niciun actor sau vreo filmare. Un nou moment revoluționar, însă și controversat.

Ce știm și ce nu știm despre Sora?

Momentan, acest model este disponibil doar în versiunea beta pentru anumiți creatori de conținut și experți în ceea ce privește siguranța. Astfel că nu avem la dispoziție decât acest clipuri postate de către OpenAI care arată cu adevărat spectaculos. Rămâne de văzut cum va arată Sora când va fi disponibil modelul pentru publicul larg și dacă serverele OpenAI vor face față. Pentru că una este să generezi text, cum face ChatGPT, și alta este să generezi video. Însă nu aceasta este marea controversă cu privire la Sora, ci întrebarea: cum a reușit OpenAI să antreneze acest model? Un răspuns nu ne-a fost oferit până acum.

Pentru a putea genera aceste clipuri atât de realiste, este necesară o cantitate uriașă de conținut video. Și apare iar întrebarea: era acel conținut apărat de drepturile de autor? Știm că OpenAI este deja parte acuzată în mai multe procese, atât din partea unor scriitor, cât și dinspre New York Times. Cert este că oricât de impresionant ar fi ceea ce poate Sora să genereze, trebuie rezolvat acest asterix legat de proveniența materialului folosit pentru antrenarea modelului cu A.I. astfel încât să fie folosit cu încredere de toată lumea.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și: