• ChatGPT a fost pus la încercare pentru sarcinile pe care inginerii trebuie să le rezolve.
  • ChatGPT a trebuit să rezolve sarcini precum gestionarea configurației și integrarea sistemelor și proceselor IT.
  • Se speculează că inteligența artificială ar putea înlocui oamenii în diferite locuri de muncă.

ChatGPT a fost pus în fața unei provocări, aceea de a rezolva sarcinile unui inginer pentru a se dovedi capacitatea platformei de inteligență artificială generativă de a rezolva task-urile unui om, scrie VentureBeat.

Rețelele IT moderne sunt combinații complexe de firewall-uri, routere, switch-uri, servere, stații de lucru și alte dispozitive. Mai mult, aproape toate mediile sunt acum hibride on-premise sau cloud și sunt în mod constant atacate de hackeri.

Oamenii care proiectează, implementează și gestionează aceste procese tehnice se numesc ingineri de rețea. ChatGPT a fost pus în la diferite teste pentru a vedea dacă poate oferi rezultatele dorite.

Recomandări

ECHIPA LUI TRUMP
OMAGII PENTRU PAYNE
RĂZBOI ÎN UCRAINA
ATACURI CIBERNETICE
ERDOGAN SE VEDE CU RUTTE
KANYE WEST E ACUZAT

La ce teste a fost supus ChatGPT

Un exemplu de task cerut este: „Puteți genera un exemplu complet de configurare pentru un router Cisco cu scopul de a porni de la zero o rețea de internet?”. Task-ul a fost realizat cu succes de inteligența artificială.

Dacă vorbim de alte sarcini mai complexe, ChatGPT-ul a dat erori care ar fi insemnat mult în ceea ce privește rezultatul final.

Astfel, cercetătorii de la Cornell studiază de ceva timp modelele lingvistice mari și spun că: „Fac o distincție între competența formală, cunoașterea regulilor și modelelor lingvistice, dar și competența funcțională, un set de abilități necesare pentru a utiliza limbajul în situații din lumea reală”.

De asemenea, din unele dintre rezumatele lor spun că: „Prea des, oamenii confundă generarea de texte coerente cu gândirea sau chiar cu sensibilitatea. Noi numim unele informații drept erori”.

În mod similar, criticile se concentrează pe incapacitatea inteligenței artificiale de a gândi rațional, precum oamenii. Astfel, rezultatele arată că inteligența artificială nu poate lua încă locul inginerilor.

Citește și: