• Oamenii de știință au sperat de mult timp că roboții moi magnetici din metale moi ar putea fi utili pentru procedurile medicale.
  • Robotul este capabil să se încălzească, să oprească sângerarea și multe altele, spun oamenii de știință.
  • Oamenii de știință au încercat să folosească aceste solzi în scopuri benefice, găsind inspirație în faptul că aceștia sunt înveliți într-o armură dură.

Oamenii de știință au creat un robot minuscul, inspirat de un pangolin, care ar putea înota în jurul corpului, scrie The Independent. Robotul este capabil să se încălzească, să oprească sângerarea și să ajute la tratamentele medicale, spun oamenii de știință.

Deocamdată, robotul a fost testat doar pe țesuturi de antrenament, iar creatorii săi subliniază că mai sunt necesare teste suplimentare. Aceste experimente au arătat că robotul a fost capabil să se încălzească până la 70 de grade Celsius, să efectueze tratamente medicale pe țesuturi în moduri care ar putea fi utile pentru tratarea cancerului sau oprirea sângerărilor și să picure medicamente, au spus creatorii.

Oamenii de știință au sperat de mult timp că roboții moi magnetici din metale moi ar putea fi utili pentru procedurile medicale, permițându-le să navigheze în jurul corpului fără intervenții chirurgicale sau alte proceduri invazive. Cu toate acestea, activitatea a întâmpinat dificultăți, deoarece siguranța și funcționalitatea roboților, așa cum au fost ei dezvoltați, au fost limitate.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

În încercarea de a rezolva aceste probleme, cercetătorii s-au orientat către pangolin, un mamifer acoperit de solzi, ceea ce a făcut ca aceștia să fie amenințați de braconaj. Oamenii de știință au încercat să folosească aceste solzi în scopuri benefice, găsind inspirație în faptul că aceștia sunt înveliți într-o armură dură care le permite totuși să se miște flexibil și fără probleme.

Ei pot face acest lucru deoarece aceste solzi rigizi se potrivesc într-o structură suprapusă care le permite să se suprapună unul peste celălalt. Așa că oamenii de știință au procedat la fel cu noii lor roboți.

Creațiile, cunoscute sub numele de milioboți datorită dimensiunilor lor minuscule de 1 cm pe 2 cm pe 0,2 mm, folosesc același tip de design cu scări suprapuse. Aceștia sunt capabili să se încălzească, să își schimbe forma și să se rostogolească, nu foarte diferit de pangolinii de care sunt inspirați.

Citește și: