• Câţiva psihologi din Craiova au deschis o Grădină Terapeutică pentru cei care vor să scape de stresul COVID-ului.
  • În Grădină sunt 11 zone senzoriale unde poţi merge şi, ghidat de un terapeut, poţi ajunge oriunde vrei.
  • Pentru o oră de terapie donezi 50 de lei, bani care ajung în contul unei asociaţii ce sprijiă femeile şi minorii abuzaţi.

Închide ochii și imaginează-ți unde vrei să fii. E un exercițiu pe care Roxana ți-l propune în Gradina Terapeutică.

Acolo poți călca pe nisip fin exact ca pe o insulă exotică. Și dacă vrei să mergi cu gândul la munte, mergi pe conuri de brad și frunze.

„Conurile astea mă duc undeva la munte, într-o pădure”, mărturisește Mădălina.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Totul ţine de mental. Totul ţine de imaginaţia noastră şi, cel mai important, trebuie să se relaxeze. Fiecare dintre ei vine aici pentru a se relaxa”, spune Mădălina Vîlcea, trainer în educație non-formală.

Anxietatea și depresia cauzată de pandemia de coronavirus poate fi tratată în Grădina Terapeutică

„În toată perioada aceasta a pandemiei, foarte multă lume acuză simptome de anxietate, chiar şi de depresie. (…) Şi atunci am zis că e nevoie de un spaţiu în care lumea să poată să-şi lase grijile, problemele şi să-şi descătuşeze simţurile. (…) Aşa a venit ideea acestei grădini”, povestește Roxana Enache, psihoterapeut.

Bianca este kinetoterapeut. Fiecare colţisor al grădinii îi oferă câte o „vacanţă” într-o lume de vis, departe de stresul COVID-ului.

„După o săptămână lungă de lucru, să îmi găsesc 5 minute, o jumătate de oră să vin aici, e de-a dreptul relaxant. (…) Pot veni aici şi să fiu, în acelaşi timp, şi la munte şi la mare”, mărturisește Bianca, kinetoterapeut și clientă a Grădinii Terapeutice.