• Incendiile de vegetație fac ravagii în Sicilia după săptămâni de temperaturi record.
  • Regiunile nordice sunt zguduite de furtuni violente și vânturi puternice care au smuls copacii.
  • O fată de 16 ani a fost ucisă când un copac a căzut pe cortul în care dormea într-o tabără de vară.

Vremea extremă a lovit Italia de la nord la sud. Incendiile de vegetație fac ravagii în Sicilia după săptămâni de temperaturi record, presa locală avertizând că orașul Palermo este „înconjurat” de incendii, informează BBC.

Doar marți, pompierii au declarat că au intervenit de 650 de ori în interval de 48 de ore, potrivit unui comunicat postat pe Twitter. Principalul oraș al Siciliei, Palermo este acum înconjurat de flăcări, dovadă sunt videoclipurile publicate în ultimele ore pe rețelele de socializare. Pe aceste secvențe impresionante, șoferii au reușit să filmeze cât mai aproape posibil flăcările, care aliniază acum benzile de circulație. În același oraș, flăcările au distrus deja mai multe locuințe în timp ce autoritățile au fost nevoite să efectueze evacuări.

Marți dimineață, aeroportul orașului a trebuit să fie închis câteva ore înainte de a fi redeschis la prânz, în timp ce un spital, amenințat de incendiu, a fost evacuat pentru scurt timp. Potrivit Corriere Della Serra , 2000 de persoane au fost deja strămutate în Palermo și regiunea sa, în timp ce multe case sunt fără electricitate.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Între timp, regiunile nordice sunt zguduite de furtuni violente și vânturi puternice care au smuls copacii și au ridicat acoperișurile clădirilor. În unele locuri, grindină de dimensiunile unei mingi de tenis a rănit oameni, a avariat mașini și a distrus recoltele.

O fată de 16 ani a fost ucisă când un copac a căzut pe cortul în care dormea într-o tabără de vară din apropierea orașului Brescia, în timp ce o femeie de vârstă mijlocie a murit după ce a fost lovită și de un copac în cădere în Lissone, la nord de Milano. Peste noapte, regiunile Lombardia și Veneto au cunoscut ploi torenţiale și vânturi extrem de puternice, care au ajuns la 100 km/h la Milano. Marți, autoritățile locale le-au spus locuitorilor să stea departe de parcurile publice, deoarece există un risc mare ca ramurile să se rupă din copaci.

Una dintre principalele atracții ale orașului, Castelul Sforza din secolul al XV-lea, a fost închisă publicului marți „din cauza daunelor cauzate de vremea severă”. Primarul orașului, Giuseppe Sala, a declarat: „Nu am văzut niciodată așa ceva… Nu mai putem nega – schimbările climatice ne schimbă viața. Nu ne putem preface că nu se întâmplă și nu putem continua să facem nimic”.

Citește și: