• Ziua internaţională a grădinilor zoologice şi a parcurilor este sărbătorită pe 9 august în fiecare an.
  • Grădina zoologică „Schönbrunn” din Viena este una dintre cele mai bune din lume, aceasta are o colecție de peste 600 de specii de animale.
  • Cea mai mare grădină zoologică din Marea Britanie este „Whipsnade Zoo”. Aici trăiesc peste 2.500 de animale, unele sunt specii pe cale de dispariție.
  • Grădina zoologică „Artis” din Amsterdam are peste 900 de specii de animale și păsări. „Artis” se poate mândri cu al II-lea cel mai mare acvariu din lume.

Data de 9 august marchează ziua internațională a grădinilor zoologice, dar și a parcurilor. În lume există peste 2000 de gradini zoologice, care atrag, în fiecare an,
milioane de vizitatori. Europa găzduiește unele dintre cele mai uimitoare și renumite grădini zoologice din lume.

Un exemplu este Grădina Zoologică din Viena. Parcul este considerat cel mai bun din punct de vedere al condițiilor de viață, care sunt foarte apropiate de habitatul obișnuit al animalelor. Grădina Zoologică „Schönbrunn” este prima din Europa care a reușit nașterea unui urs panda prin inseminare.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Cea mai mare grădină zoologică din Marea Britanie este „Whipsnade Zoo”. Aici trăiesc peste 2.500 de animale, dintre care multe sunt pe cale de dispariție în sălbăticie.
Totodată, grădina zoologică se ocupă de reproducerea speciilor pe cale de dispariție. Aici poți să faci cunoștință cu lei, tigri, rinoceri, pinguinii, lemuri și panda roșii.

Grădina zoologică „Artis” din Amsterdam a fost fondată în 1838 de către asociația independentă Natura Artis Magistra (în latină, „Natura este profesorul artei”). În primii 100 de ani doar membrii acestei asociații au putut să o viziteze. Grădina zoologică se poate mândri cu al II-lea cel mai mare acvariu din lume din punct de vedere al numărului de pești și viețuitoare marine și cu o colecție extinsă de păsări și insecte exotice, mai exact peste 200 de specii.

Prima grădină zoologică modernă din România a fost deschisă la Sibiu, în anul 1929, în pădurea Dumbrava și a fost înființată de Uzina Electrică. La intrare ești întâmpinat de un stejar bătrân de 600 de ani, iar întregul spațiu, este înconjurat de pădure. Grădina adăposteşte peste 300 de animale din 74 de specii.

 

Citește și