- Austria respinge aderarea României la Schengen motivând protecția slabă contra migrației ilegale.
- Mare parte din migrația ilegală care ajunge în Austria vine din Ungaria, nu din România, afirmă presa austriacă.
- Viktor Orban promite sprijin României la președinția UE, dar politica sa este contrară acestor intenții.
Austria respinge în continuare aderarea României la spațiul Schengen. Premierul ungar, Viktor Orban, o sprijină, dar vrea relații bune și cu Austria, iar cele două politici se contrazic. Este concluzia presei austriece și a celei ungare.
Advertisment
Politicile Austriei și Ungariei în chestiunea Schengen se contrazic în mai multe puncte. Austria, care are un guvern de dreapta încearcă să mențină relații bune cu guvernul condus de Viktor Orban, dar acest lucru implică faptul că închide ochii la situația migrației ilegale pe care o reproșează României. Orice migrant ilegal care intră în România prin mijloace ilegale și este prins, acesta este înregistrat. Conform Acordului de la Dublin, un migrant ilegal care ajunge, de exemplu, în Occident, trebuie retrimis unde a intrat prima dată în Uniunea Europeană, în România, dacă este înregistrat acolo.
„Realitatea ar trebui luată în considerare de Austria și aici, diplomația română trebuie să facă eforturi susținute pe acest fenomen, să arate cu degetul care este ruta migrației ilegale, pe unde intră și pe unde nu se întorc acești migranți ilegali”, a spus Balazs Barabas, editor Aleph News.
Recomandări
În schimb, Ungaria nu înregistrează migranții ilegali și există o viziune a Ungariei, unde drepturile omului și a migranților ilegali nu sunt respectate. Țările occidentale dezvoltare precum Austria și Germania nu vor trimite înapoi în Ungaria acești migranți din cauza situației drepturilor și pentru că ei nu sunt înregistrați. Din acest motiv, Ungaria este o rută preferată pentru migranții ilegali pentru că, odată ajunși în Occident, ei știu sigur că nu vor putea fi întorși în Ungaria.
Citește și:
- Devine mustața un nou trend în rândul tinerilor? „Mustața e pentru bărbați, nu pentru băieței”
- Germania nu se ține de promisiunea față de NATO. Clauza de 2% din PIB pentru Apărare dispare din buget
- România a avut în primul semestru al anului o creştere economică de 1,7%. Cristian Hostiuc: „Rezultatul este foarte prost, sub așteptările analiștilor. Economia este într-o scădere accelerată”
Partenerii noștri