• Beijingul revendică Taiwanul autoguvernat, iar tensiunile dintre cele două părți s-au intensificat în ultimul an.
  • Ascultați-mă, Taiwan nu face parte din RPC și cu siguranță nu este de vânzare!”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu.
  • În octombrie, Musk a sugerat că tensiunile dintre Beijing și Taipei ar putea fi rezolvate prin acordarea Chinei a unui anumit control asupra Taiwanului.

Taiwanul i-a transmis miliardarului Elon Musk că nu este de vânzare”, după ce acesta a afirmat că insula face parte din China, relatează BBC.

Ascultați-mă, Taiwan nu face parte din RPC [Republica Populară Chineză] și cu siguranță nu este de vânzare!”, a declarat ministrul de externe Joseph Wu pe X al lui Musk. La un summit de afaceri din această săptămână, Musk a comparat Taiwanul cu Hawaii, numindu-l parte integrantă” a Chinei.

Beijingul revendică Taiwanul autoguvernat, iar tensiunile dintre cele două părți s-au intensificat în ultimul an. Chiar în această săptămână, China a efectuat exerciții aeriene și navale în jurul Taiwanului, în ceea ce a devenit o demonstrație de rutină a puterii militare în jurul insulei. Taiwanul a declarat că a detectat peste 40 de avioane militare chineze și aproximativ 10 nave în apele sale.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
UNDĂ VERDE PENTRU AL DOILEA CIP CEREBRAL
ÎNCEPE EVALUAREA PENTRU ELEVII DE A IV-A

Aceasta nu este prima dată când Elon Musk, care are interese de afaceri în China, a deranjat guvernul din Taiwan prin comentariile sale. În octombrie, el a sugerat că tensiunile dintre Beijing și Taipei ar putea fi rezolvate prin acordarea Chinei a unui anumit control asupra Taiwanului.

El a declarat atunci, într-un interviu acordat Financial Times, că este de părere că cele două guverne ar putea ajunge la un acord rezonabil de acceptabil”. Ambasadorul Chinei în SUA l-a lăudat pe Musk, dar omologul său taiwanez a spus ceva similar cu Wu – că libertatea nu este de vânzare”.

Citește și: