• Expoziția Art Safari Stars Edition rămâne deschisă până pe 14 ianuarie 2024.
  • Art Safari îți propune genți iconice purtate de staruri și superstaruri, dar și o istorie a domeniului.
  • Alte expoziții din cadrul acestei ediții Art Safari sunt dedicate muzicii celeste și strălucirii vieții de noapte.

O nouă ediție a proiectului Art Safari te așteaptă până în ianuarie la Palatul Dacia. Art Safari Stars Edition prezintă expoziția „Avatarurile orașului nocturn”, cu exponate rare care spun povestea nocturnă a orașului, curator dr. Adrian Majuru, manager Muzeul Municipiului București. În plus, o expoziție multisenzorială este realizată în colaborare cu corul Madrigal, iar expoziția „Bags: Inside Out” este rezultat al celei de-a doua colaborări a proiectului bucureștean cu Victoria and Albert Museum, Londra.

Victoria and Albert din Londra vine pentru a doua oară la Art Safari și aduce în premieră expoziția „Bags: Inside Out”. Genți super valoroase care au scris istorie: celebra „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker, „Kelly” Hermès, „Lady Dior” și alte obiecte iconice. Prin designul semnat de Diana Nicolaie, expoziția poartă vizitatorii într-o călătorie din secolul al 16-lea până în prezent. Uite cum îți prezintă reprezentanta instituției londoneze demersul de la București.

Secțiunea rezervată corului Madrigal, prezentată ca un show complet al muzicii

Sunt cu experiențe interactive și multisenzoriale pentru toată familia, inclusiv femei însărcinate și bebeluși. Acest lucru marchează aniversarea de 60 de ani a celebrului cor. Pe de altă parte, viața de noapte a Bucureștiului de altădată o să te surprindă. Ai secvențe din perioada Belle Époque până la final de comunism.

Recomandări

MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS
UCRAINA ÎNAINTEAZĂ
CUM NE PREGĂTIM DE MUNTE?
EDITORIALUL LUI CRISTOIU
MAL E NOUĂ GRUPĂ SANGUINĂ

„Mesajul meu ca narațiune muzeală este ceva inedit. Și aici ne-am asumat iarăși riscuri. Este vorba despre ceea ce a însemnat pentru comportamentul uman adaptarea la noapte și la întuneric. Cum mi s-a întâmplat în liceu să am o colegă al cărei nume era Întuneric. Și colegele mele râdeau de fiecare dată atunci când era strigată la catalog”, a spus Adrian Majuru, director al Muzeului Municipiului București.

Citește și: