• Parisul a fost din nou numit cea mai atractivă destinație de oraș din lume.
  • Europa a domnit suprem, cu șapte orașe din primele 10 și 63 de țări în top 100.
  • Raportul atribuie succesul Europei urbanizării rapide și adoptării pe scară largă a tehnologiei.

Top 100 City Destinations Index 2023 a făcut topul celor mai atractive orașe din întreaga lume, clasându-le după turism, durabilitate, performanță economică, sănătate și siguranța.

Parisul a fost din nou numit cea mai atractivă destinație de oraș din lume, potrivit raportului anual al companiei globale de cercetare a pieței Euromonitor International. Europa a dominat cu șapte orașe din primele 10 și 63 de țări în top 100. Singurele orașe non-europene din top 10 au fost Dubai pe locul 2, Tokyo pe locul 4 și New York pe locul 8. Madrid s-a clasat pe locul trei, în timp ce Amsterdam, Berlin și Roma s-au situat pe pozițiile 5, 6 și, respectiv, 7. Barcelona și apoi Londra au completat top 10. Asia s-a descurcat bine în top 20, Singapore (11), Seul (14), Osaka (16) și Hong Kong (17) s-au clasat toate pe listă.

Se pare că succesul Europei se datorează urbanizării rapide și adoptării pe scară largă a tehnologiei. Internet de mare viteză, opțiuni flexibile de rezervare și spații pentru lucrul de la distanță. Euromonitor International a declarat: „Îmbunătățirea durabilității, a rețelelor de transport și a impactului social sunt unele dintre obiectivele cheie pe care orașele le îmbrățișează astăzi pentru a crește competitivitatea, a-și îmbunătăți oferta turistică și a oferi o călătorie fără probleme pentru clienți.

Recomandări

UE COOPEREAZĂ CU MOLDOVA
FLACĂRA OLIMPICĂ AJUNGE LA CANNES
CÂȚI BANI FACI DIN YOUTUBE
PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE

Tokyo a intrat  pentru prima dată în top 10, despre care raportul spune că se datorează infrastructurii turistice îmbunătățite, relaxarea reglementărilor legate de Covid-19 și yenul slăbit – care oferă vizitatorilor internaționali un raport calitate-preț excelent.


Istanbulul a avut cei mai mulți vizitatori internaționali în 2023. Călătoriile internaționale au continuat să înregistreze o redresare puternică, numărul de călătorii estimat să ajungă la 1,3 miliarde până la sfârșitul anului 2023 – generând aproximativ 1,7 trilioane de dolari în cheltuieli turistice globale.

Citește și