• Hotărârea vine în contextul în care fostul lider american se pregătește să candideze la președinție în 2024.
  • Trump este acuzat că a instigat la revolte la clădirea Capitoliului SUA în încercarea de a anula rezultatul după ce a pierdut alegerile americane din 2020.
  • Este pentru prima dată în istorie când secțiunea 3 din cel de-al 14-lea amendament a fost folosită pentru a descalifica un candidat la președinție.

Donald Trump nu este eligibil pentru președinția SUA în baza clauzei de insurecție din Constituție, a decis Curtea Supremă din Colorado.

Hotărârea vine în contextul în care fostul lider american se pregătește să candideze la președinție în 2024.
Trump este acuzat că a instigat la revolte la clădirea Capitoliului SUA în încercarea de a anula rezultatul după ce a pierdut alegerile americane din 2020, scrie Sky News.

Curtea Supremă din Colorado, ai cărei judecători au fost toți numiți de guvernatori democrați, l-a eliminat acum pe Trump de pe buletinul de vot pentru alegerile primare prezidențiale din acest stat.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE STĂ ÎN CARTIERUL JUSTIȚIEI
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?

Această mișcare stabilește o probabilă confruntare în cea mai înaltă instanță a națiunii pentru a decide dacă favoritul la nominalizarea republicană poate rămâne în cursă.

„O majoritate a instanței susține că Trump este descalificat să ocupe funcția de președinte în conformitate cu secțiunea 3 a celui de-al 14-lea amendament”, a scris instanța în decizia sa cu 4-3.

Este pentru prima dată în istorie când secțiunea 3 din cel de-al 14-lea amendament a fost folosită pentru a descalifica un candidat la președinție.

Citește și