• Cursul opțional, deja existent sub formă de proiect pilot, va ajunge în toate școlile.
  • Cei mici vor învăța cum să își trateze prietenii necuvântători și cum să reacționeze în fața câinilor și pisicilor de pe stradă.
  • Tot la Ora de relaxare, ora cu animale”, cursanții vor afla o mulțime de lucruri, inclusiv despre animalele sălbatice.

„Respectul față de animale” devine materie pentru elevi. Proiectul pilot e implementat în şcolile din judeţul Ilfov. Din martie, reprezentanții Consiliului Județean Ilfov și cei ai Inspectoratului Școlar Județean Ilfov transformă proiectul actual într-o curriculă județeană. 

Cursul opțional, deja existent sub formă de proiect pilot, va ajunge în toate școlile, pentru ca cei mici să învețe cum să își trateze prietenii necuvântători și, nu în ultimul rând, cum să reacționeze în fața câinilor și pisicilor de pe stradă.

Este al doilea an în care, în două școli din Ilfov, o dată pe lună, vin specialiștii și le explică celor mici noțiuni de bază: respectul pentru necuvântătoare, adopție și legislație.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
CUM TE ÎMBRACI PRIMĂVARA ASTA

Din toamnă, aceste cursuri se vor transforma într-o materie opțională. Ora de relaxare, ora cu animale” vă fi predată de două ori pe lună la clasele a VI-a.

Tot la Ora de relaxare, ora cu animale”, cursanții vor afla o mulțime de lucruri, inclusiv despre animalele sălbatice.

La nivelul Consiliului Județean Ilfov, acest proiect este coordonat de Anca Stoenescu și Anita Ciucur, ambele ocupând funcții de consilier în cadrul Protecția Animalelor CJ Ilfov.

Citește și