• Elon Musk a subliniat totuși că intenția sa de a vinde robotul umanoid unor terți până la sfârșitul anului viitor este „doar o presupunere”.
  • De notat că Musk are un istoric de nerespectare a promisiunilor îndrăznețe.
  • În 2019, el le-a spus investitorilor că Tesla va opera o rețea de mașini autonome „robotaxi” până în 2020.

„Cred că Tesla se află în cea mai bună poziție dintre toți producătorii de roboți umanoizi pentru a putea realiza o producție de volum” a acestui robot, a afirmat Musk, invocând posibilitatea de a integra Inteligența Artificială generativă în Optimus.

Elon Musk a subliniat totuși că intenția sa de a vinde robotul umanoid unor terți până la sfârșitul anului viitor este „doar o presupunere”.

De notat că Musk are un istoric de nerespectare a promisiunilor îndrăznețe. În 2019, el le-a spus investitorilor că Tesla va opera o rețea de mașini autonome „robotaxi” până în 2020.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Proiectat de inginerii Tesla, acest robot asemănător cu Stormtrooper (soldații imperiali din saga Star Wars) este un biped echipat cu o multitudine de senzori care îi conferă o senzație tactilă. Înzestrat cu o capacitate extraordinară de apucare, este capabil chiar să manipuleze ouă fără să le spargă.

Mai multe companii au pariat pe roboții umanoizi pentru a face față unei potențiale penurii de forță de muncă, dar şi pentru a îndeplini sarcini repetitive cu nivel ridicat de periculozitate sau foarte plictisitoare în industrii precum logistica, depozitarea, comerțul cu amănuntul și producția.

Tesla a scos pe piață prima generație a robotului său Optimus, denumit Bumblebee, în septembrie 2022. În acest an, compania a postat un videoclip cu a doua generație a robotului biped, care împăturește un tricou la sediul firmei.

Citește și