• Veneția a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 euro (4 lire sterline) pentru vizitatori, de la începutul anului.
  • Turismul excesiv este considerat o problemă urgentă pentru Veneția, care are o populație de aproximativ 250.000 de persoane.
  • Autoritățile și organizații ca Unesco au avertizat că impactul schimbărilor climatice și turismul de masă amenință să provoace modificări ireversibile în patrimoniul istoric al orașului.

În Veneția au intrat în vigoare noi reguli care interzic difuzoarele și limitează dimensiunea grupurilor turistice la 25 de persoane, conform BBC.

Măsurile au fost introduse pentru a limita impactul turismului excesiv asupra orașului italian, spun oficialii.

Canalele din cartierul istoric al Veneției fac din acest oraș unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Veneția a introdus o taxă de intrare zilnică de 5 euro (4 lire sterline) la începutul acestui an, după ce inițial a interzis navelor de croazieră să acosteze în cartier în 2021.

Turismul excesiv este considerat pe scară largă ca fiind una dintre cele mai urgente probleme pentru Veneția, care are o populație de aproximativ 250.000 de persoane și a avut peste 13 milioane de vizitatori în 2019.

Numărul de vizitatori a scăzut de atunci, dar se așteaptă ca în anii următori să depășească nivelurile de dinainte de pandemie. Veneția a înregistrat un exod al locuitorilor locali de teama că turiștii ar putea copleși orașul istoric insular.

Ocio, o asociație de cetățeni care urmărește locuințele din oraș, a declarat într-o actualizare recentă că în cartierul istoric existau aproximativ 49.000 de paturi de închiriat pentru turiști – mai multe decât numărul disponibil pentru rezidenți.

Modificările aduse regulilor privind turismul vin după ce experții de la Unesco au avertizat anul trecut că Veneția ar putea fi adăugată pe o listă a siturilor din patrimoniul mondial aflate în pericol, deoarece impactul schimbărilor climatice și turismul de masă amenință să îi provoace modificări ireversibile.

Organismul cultural al ONU nu a adăugat Veneția pe listă în cele din urmă, după ce a recunoscut încercările de a rezolva problemele insulei prin intermediul unui sistem antiinundații și al unor măsuri de reducere a impactului turismului de masă.

Citește și