- Studiul Gartner arată că în 5 ani vor exista mai mulți roboți în fabrici decât oameni.
- În 2026, 30% din angajați vor folosi funcții A.I. de carismă digitală pentru progrese.
- În 2027, GenAI va explica trucuri din afaceri, reducând astfel costuri de aproape 70%.
- În 2028, firmele vor cheltui peste 30 de miliarde de dolari pentru a combate dezinformarea.
În 5 ani vor exista mai mulți roboți în fabrici, logistică și retail decât oameni, conform studiului Gartner. La fel și inteligența artificială are deja o amprentă puternică în multe firme și domenii.
Advertisment
Analiștii Gartner au prezentat câteva predicții importante. Cele mai multe companii de producție, de retail și logistică nu pot păstra un număr suficient de angajați pentru munca zilnică, așa că soluția vor fi roboții. Din decembrie 2022, Gartner a constatat că 96% dintre cei din domeniul tehnologiei au implementat automatizări cibernetice, iar 35% au implementat deja roboți. În făbrici, depozite sau magazine vor fi văzuți tot mai mulți roboți.
Daryl Plummer, vice-președinte Gartner, recomandă firmelor: decât să treacă la roboți, mai bine să se folosească de inteligența artificială și să îmbunătățească productivitatea și calitatea muncii oamenilor. Ei prezic că în 2026, 30% dintre angajați vor folosi funcții de carismă digitală ca să se obțină progrese, ceea ce până acum, a fost greu de atins în carieră.
Recomandări
Până în 2027, instrumentele GenAI vor fi utilizate pentru a explica trucuri din afaceri, reducând astfel costuri de aproape 70%. În 2028, cheltuielile companiilor pentru combaterea dezinformării vor depăși 30 de miliarde de dolari. Undeva 10% din bugetele de marketing și de securitate cibernetică, pentru a combate dezinformarea. În concluzie, inteligența artificială, roboții, tehnologia în general, înseamnă viitorul în multe domenii.
Citește și
- Coaliția s-a întâlnit azi pentru a discuta legea bugetului pe anul 2024. Când este posibilă rectificarea
- România ocupă locul 3 la bullying în clasamentul de 42 de țări al OMS. Cum creează internetul o realitate paralelă
- De ce auzim voci? „Stresul, epuizarea și oboseala te fac să fii un purtător de voci”. Explicațiile psihologului