• Tim Cook a recunoscut că folosește ChatGPT.
  • Apple a restricționat utilizarea ChatGPT de către angajați la începutul acestui an, a relatat The Wall Street Journal
  • Cook a fost explicat restricțiile în ceea ce privește A.I.

Tim Cook, directorul general al Apple, a declarat că folosește ChatGPT și că este încântat de chatbot, în timpul unui interviu acordat în cadrul emisiunii Good Morning America, scrie Business Insider.

Apple a restricționat utilizarea ChatGPT de către angajații săi din cauza preocupărilor legate de confidențialitate, a relatat The Wall Street Journal. În schimb, când a fost întrebat dacă folosește chatbotul de la OpenAI, Cook nu a ezitat să răspundă: „Bineînțeles că îl folosesc”, a spus el. „Da, sunt încântat de el. Cred că există câteva aplicații unice pentru el și puteți paria că este ceva ce analizăm îndeaproape”.

„Vă faceți griji cu privire la lucruri precum prejudecata, lucruri precum dezinformarea, poate chiar mai rău în unele cazuri”, a spus Cook. „Reglementarea este ceva de care este nevoie în acest spațiu. Cred că este nevoie de garduri de protecție”.

Recomandări

CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
RUSIA EXECUTĂ PRIZONIERII

„Dacă vă uitați în perspectivă, companiile trebuie să angajeze propriile decizii etice. Reglementarea va avea dificultăți în a rămâne în echilibru odată cu progresul A.I., deoarece se mișcă atât de repede. Și astfel, revine și companiilor sarcina de a se autoreglementa”, a mai adăugat directorul.

Recent, Cook a declarat că valul de inteligență artificială care se răspândește în tehnologie este „uriaș”. „Este foarte important să fii deliberat și atent la modul în care abordezi aceste lucruri”, a declarat Cook în timpul unei teleconferințe privind câștigurile Apple la începutul acestui an.

Opinia relativ reținută a lui Cook cu privire la această tehnologie vine în condițiile în care concurenții Microsoft și Google s-au „aplecat“ asupra inteligenței artificiale generative, cu chatbots precum ChatGPT de la OpenAI, Bing de la Microsoft și Bard de la Google, care au luat cu asalt internetul.

Citește și: