- În rândul celor cu venituri mari, cei din Generația Z este cea mai încrezătoare în capacitatea lor de a se îmbogăți.
- Femeile din Gen Z sunt deosebit de încrezătoare în capacitatea lor de a crea avere.
- Este posibil ca restul generației Z să nu împărtășească această încredere.
Se pare că cei bogați sunt încrezători că vor fi capabili să construiască o avere, iar partea bogată a Generației Z nu face excepție, scrie Business Insider.
Advertisment
Într-un nou raport publicat de compania globală de consultanță imobiliară Knight Frank, la nivel global, 65% dintre persoanele cu averi mari se așteaptă să își vadă averea în creștere în 2024.
Persoanele cu averi mari sunt definite ca persoane cu o avere netă de peste 1 milion de dolari sau cu un venit anual de 200.000 de dolari sau mai mult. Sondajul Knight Frank’s Next Gen Survey a fost realizat pe 600 de persoane cu averi mari.
Recomandări
Generația Z pare să fie cea mai încrezătoare că acest lucru se va întâmpla, 75% din cea mai tânără generație din forța de muncă așteptându-se să își vadă averea în creștere. Din acest grup, 43% se așteaptă să vadă o „creștere semnificativă”.
„Un tipar clar apare atunci când datele sunt analizate în funcție de vârstă: grupurile mai tinere de bogați sunt mai încrezătoare în ceea ce privește perspectivele economice, în comparație cu grupurile mai în vârstă”, se arată în raport.
Tinerii bogați vor face mulți bani în următorii ani
În general, tinerii bogați vor face mulți bani în următorii ani. Conform raportului, se așteaptă ca active în valoare de 90 de trilioane de dolari să se scurgă în următorii 20 de ani, milenialii urmând să fie câștigătorii acestui transfer de avere.
Milenialii bogați ar putea deveni „cea mai bogată generație din istorie”, potrivit raportului. În ceea ce privește restul Generației Z și a milenialilor, viitorul nu li se pare la fel de optimist – dar lucrurile ar putea totuși să se îndrepte pentru acest grup mai puțin privilegiat.
Milenialii și Generația Z se confruntă cu inflația, costurile de sănătate și costurile tot mai mari ale locuințelor și mașinilor. În plus, datoriile reprezintă o problemă majoră în rândul generațiilor tinere. Când vine vorba de capacitatea de a face achiziții mari, cum ar fi cumpărarea unei case, încrederea în rândul acestor generații tinere este scăzută.
Citește și