• Hidroelectrica a fost listată la Bursa de Valori București (BVB).
  • Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, a anunțat joi că va pune în vânzare 17% din pachetul de acțiuni pe care îl deține.
  • Intervalul de preț stabilit pentru aceste acțiuni este cuprins între 94 și 112 lei per acțiune.

Hidroelectrica a fost listată la Bursa de Valori București (BVB). Fondul Proprietatea, acționarul minoritar, a anunțat joi că va pune în vânzare 17% din pachetul de acțiuni pe care îl deține, echivalent cu 78 de milioane de acțiuni, din totalul aproape de 20%.

Intervalul de preț stabilit pentru acțiuni este cuprins între 94 și 112 lei per acțiune. Astfel, valoarea estimată a pachetului de acțiuni este de până la 8,8 miliarde de lei (aproximativ 1,78 miliarde de euro) la prețul maxim de subscriere de 112 lei. În prezent, Hidroelectrica este evaluată la 50,4 miliarde de lei.

În primele ore ale debutului ofertei de listare a Hidroelectrica, subscrierile din partea micilor investitori au ajuns la 234.000 de acțiuni, ceea ce înseamnă că au fost investite 26,4 milioane de lei la prețul de 112 lei/acțiune, scrie Business Magazin.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Perioada de desfășurare a ofertei se va întinde pe o durată de 8 zile lucrătoare, în intervalul 23 iunie – 4 iulie.

Se estimează că admiterea la tranzacționare pe BVB urmează să aibă loc în jurul datei de 12 iulie 2023.

Cine sunt investitorii Hidroelectrica

Oferta este destinată atât segmentului de retail, adică micilor investitori persoane fizice, dar și investitorilor instituționali.

Pentru investitorii de retail, prețul fix al acțiunilor este de 112 lei. Aceștia beneficiază de o reducere de 3% din preț pentru comenzile plasate în primele cinci zile lucrătoare ale ofertei. Investitorii din retail pot subscrie până la 15% din totalul ofertei.

Compania a anunțat că trei grupuri de investitori instituționali români s-au angajat să fie investitorii principali și au semnat un acord de investiții, în valoare totală de 2,24 miliarde de lei, pentru a achiziționa acțiuni la prețul final al ofertei, sub rezerva unor condiții obișnuite.

Citește și