• Principalul motiv pentru care inflația este constant mai mare decât se anticipase este faptul că prețurile alimentelor rămân ridicate.
  • „Rata inflației a scăzut considerabil deoarece creșterile mari ale prețurilor la energie observate anul trecut nu s-au repetat în aprilie”, a declarat economistul șef al agenției de statistică, Grant Fitzner.
  • Rata de creștere a prețurilor s-a situat sub 10% pentru prima dată din august anul trecut.

Cifrele oficiale arată că inflația din Regatul Unit a ajuns la cel mai scăzut nivel după invazia Ucrainei de către Rusia, care a determinat creșterea costurilor energiei și alimentelor, scrie AP News.

Biroul Național de Statistică a declarat miercuri că indicele prețurilor de consum a scăzut la 8,7% in anul până în aprilie de la 10,1% in martie, în mare parte pentru că creșterea energiei de anul trecut, ca urmare a invaziei, a scăzut. Scăderea a dus inflația la cel mai scăzut nivel din martie 2022, la o lună după începerea războiului. Consensul de pe piețele financiare a fost că acesta va scădea și mai mult la 8,3%,

Principalul motiv pentru care inflația este constant mai mare decât se anticipase este faptul că prețurile alimentelor rămân ridicate.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

„Rata inflației a scăzut considerabil deoarece creșterile mari ale prețurilor la energie observate anul trecut nu s-au repetat în aprilie, dar au fost compensate parțial de creșterile costurilor mașinilor și țigărilor second-hand”, a declarat economistul șef al agenției de statistică, Grant Fitzner.

„Cu toate acestea, prețurile, în general, rămân substanțial mai mari decât au fost în această perioadă anul trecut, cu inflația anuală a prețurilor la alimente aproape de maxime istorice”, a adăugat el.

Citește și: