• Județele cu salarii mici încearcă să țină pasul cu salariul mediu pe economie.
  • Pe locul doi se află județul Dâmbovița, cu 24%.
  • Vaslui și Sălaj ocupă locurile patru și cinci cu 21%, respectiv 20%.

S-au majorat salariile. Judeţele cu salarii mici încearcă să ţină pasul cu salariul mediu pe economie şi au ajuns la creşteri de peste 20%. Clasamentul creşterilor salariale pe judeţe arată ponderi de creştere cuprinse între 7% şi 26%, conform calculelor ZF. În Harghita salariile au fost crescute cel mai mult, cu 26%.

De unde vin banii pentru salarii

„Este bine faptul că în județele cel mai puțin dezvoltate, salariile cresc cel mai repede. Creșterile salariale nu pot veni decât în urma investițiilor în zonele respective. În Harghita, un salariu mediu net este de 3600 de lei, în condițiile în care salariul mediu național este aproximativ 4300, 4400 de lei.

În București, salariul mediu net ajunge la 6000 de lei, iar județe precum Teleorman, au salariul mediu net jumătate din cel din București, 3300 de lei. Cu toate acestea, au crescut la fel ca București, cu 12%. Pentru Teleorman, acest lucru nu prezintă un progres, ci un regres”, a declarat Răzvan Botea, editor Ziarul Financiar, pentru Aleph News.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Unde se situează Bucureștiul

„Bucureștiul stă foarte bine. Datele nu sunt exacte pentru că unii bani se dau fiscalizați iar altă parte din bani se dau prin alte modalități. Probabil, veniturile sunt mai mari de 6000 de lei în București. Singura vesete proastă este că ave, un decalaj între București și alte regiuni”, a mai adăugat acesta.

Citește și