Afaceri de succes dedicate unui singur produs: Gin în 86 de versiuni și înghețată în cel puțin 12 arome

Afaceri de succes dedicate unui singur produs: Gin în 86 de versiuni și înghețată în cel puțin 12 arome Foto: Aleph News
  • Anul 2020 este dedicat renașterii afacerilor de nișă.
  • În București există un bar unde poți bea doar gin în 86 de combinații.
  • O gelaterie artizanală din centrul Capitalei oferă cel puțin 12 arome de înghețată, printre care vanilia bio de Madagascar și ciocolata de Venezuela.

Anul 2020 este anul afacerilor dedicate unui singur produs.

Nicolae şi Marius, de pildă, au deschis la București un bar unde poţi să bei doar gin, dar într-o varietate uimitoare de rețete.

Gin în 86 de combinații: un singur produs de bază, o varietate de arome

„E un singur produs, însă noi, de exemplu, avem acest produs în 86 de combinaţii”, spun Nicolae și Marius, proprietarii unui bar specializat în ginuri.

Însăși rețeta barului de gin este inedită: se iau trei prieteni, se adaugă o vacanţă în Spania şi o incursiune în barurile de gin de acolo. Se mixează cu dorinţa de a face o afacere împreună

Rezultă un loc prietenos, unde clienții se întorc cu drag.

Și până și pisicile au legătură cu ginul: un motan vagabond, pripășit prin zonă, a fost botezat… Ginuț.

„Am zis să ne axăm pe un produs pe care îl facem bine. Deja suntem cunoscuţi ca specialiști pe partea de ginuri”, spun cei doi proprietari.

Gelaterie artizanală cu cel puțin 12 arome: vanilia bio de Madagascar și ciocolata de Venezuela sunt doar două dintre ele

Dacă nu te încântă vinul, poate ești atras de înghețată.

O gelaterie artizanală din centrul Capitalei este dușmanul cântarului. Vinovat este Cătălin Sălceanu, proprietarul care vinde cel puțin 12 arome de înghețată, printre care vanilia bio de Madagascar, ciocolata de Venezuela și caisele. Nu este de mirare că se așteaptă să topească orice concurență.

„Cifra de afaceri pe cinci luni şi jumătate anul trecut a fost undeva în jur de 100 de mii de euro. Anul acesta preconizăm o creştere cam cu 400%”, a declarat Ciprian, proprietarul gelateriei.