• 14 județe și Capitala au depășit limita de contaminare pentru închiderea localurilor
  • Restaurante, cafenele, cinematografe, săli cu jocuri de noroc s-au închis la Craiova
  • Mulți locuitori din orașele unde se închid restaurante cred că li se încalcă drept

Jumătate dintre restaurante nu vor mai apuca primăvara, după acest nou val de reînchideri, spun mulți antreprenori.

Marius Bănică, proprietarul unor restaurate: „În acest moment am închis. Dacă temperaturile vor fi aşa scăzute cum se anunţă, ne vom ruga să închidem singuri pentru că nu avem cum să venim cu bani de acasă pentru că nu avem aceşti bani.”

Restaurantele și cafenelele de la Craiova tocmai s-au închis la miezul nopții. La fel ca la București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Sugrumați de restricții, tot mai mulți locuitori din orașele unde se închid localurile simt că sunt la capătul puterilor.

Cosmin, client: “Eu nu mă simt afectat de acest virus. Îl iau în calcul, însă consider că atâta timp cât păstrez distanţa legală, port mască, mi se îngrădeşte dreptul la libera circulaţie.”

În ciuda eforturilor făcute de proprietari, multe localuripar condamnate la faliment. Chiar dacă au terase, programul e limitat la ora 24. Oana Radu, care a investit zilele trecute 10 mii de lei în aparate de încălzire a terasei, simte că efortul de a-și salva afacerea este inutil.

Oana Radu, proprietarul unei terase: “Sincer, nu văd prea bine următoarea perioadă, prea fericită. Sperăm să ne lase să putem rezista să trecem de iarnă cu bine.”

Capitala și 14 județe au depășit coeficientul de infectare care impune închiderea localurilor.