• În România se fac, în medie, 14.000 de testări pentru COVID pe zi.
  • Preţul unei testări la privat variază între 340 -390 de lei.
  • 14.000 de testări pe zi, la privat, înseamnă afaceri de 30 de milioane de euro pe lună

Cea mai căutată analiză în aceste zile este fără îndoială testarea pentru COVID. De ce vă spun asta? Pentru că, pe lângă testarea pacienților care au probleme, se testează foarte multe persoane care pleacă în vacanță. Afacerea este pe val așa că un test costă în medie 350 de lei, iar în România, la privat, se fac circa 14.000 de teste pe zi.

„Pe 21 ar fi un loc liber, dar rezultatul să ştii că durează până la 48 de ore.” ne spune operatorul call center de la o clinică medicală privată.

La o altă clinică, operatorul menționează că nu se fac reduceri pentru testări în grup. „Există vreo reducere dacă venim în grup şi ne testăm toţi? Nu, nu ,nu. Preţul este acelaşi, pentru toţi o să fie la fel.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un alt operator call center ne explică care este procedura înainte de a ne testa: „Cu patru ore înainte pauză alimentară, fără apă, fără igienă orală, fără a mesteca gumă. Vă prezentaţi acolo, vă este recoltată proba, dacă doriţi în limba engleză trebuie să precizaţi în momentul recoltării, având rezultatele într-un interval de 24-48 de ore.”