• Gamificarea dezvoltă abilități cognitive și stimulează mișcarea.
  • România a încercat să educe elevii prin joacă, dar nu au fost alocate suficiente fonduri.
  • Activitățile din afara școlii sunt foarte importante în educația prin joacă.

Tu cum îți educi copilul? Gamificarea este una dintre cele mai noi tendințe în educație, prin care copilul tău învață prin joc. Gamificarea dezvoltă abilități cognitive și stimulează mișcarea, lucruri care sunt importante pentru cei mici. Însă pentru a face educație prin gamificare, trebuie mai întâi ca profesorii să fie formați în acest sens.

Specialiștii sunt de părere că elevii sunt mai pregătiți în acest sens decât cadrele didactice. În România s-a încercat implementarea acestui model, dar nu au existat suficiente fonduri pentru dezvoltarea programelor și a materialelor.

Ce beneficii are gamificarea?

„Educația prin joacă este o nouă metodă de educație iar analizele și studiile pe această metodă îi demonstrează valoarea. Această educație dezvoltă autonomia, relațiile cu ceilalți, competențele. În România se discută despre gamificare și despre impactul ei în viitorul copilului. Are foarte mult efecte pozitive, copiii își dezvoltă mai repede abilitățile cognitive. Ideea de gamificare implică transformarea unui design clasic de învățare. Gamificarea modifică sistemul de recompensă al creierului”, a declarat Mihaela Nabăr, expert în educație, pentru Aleph News.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
MĂNÂNCI MAI PUȚIN, TRĂIEȘTI MAI MULT?

Citește și