• Studioul finlandez Rockodile a lansat un joc video controversat, Death from Above” , care are ca temă războiul din Ucraina.
  • În Germania, Finlanda și în alte țări există deja discuții etice cu privire la acest joc.
  • 30% din veniturile rezultate după lansarea jocului Death from Above” vor ajunge în Ucraina.

Studioul finlandez Rockodile a lansat un joc video controversat, Death from Above” , care are ca temă războiul din Ucraina.

Jocul, care a apărut pe platforma Steam, a fost publicat de compania germană Lesser Evil, cu sediul în Munchen, iar la crearea sa au participat și Oleksandr Volodarski, de la studioul ucrainean October Knight Games, precum și trupa ucraineană Antytila.

Death from Above” , care încă se află în faza de dezvoltare, face referire la războiul modern și spune povestea unor atacuri cu drone, fiind disponibil în două limbi, engleză și ucraineană. Compania bavareză este una care face doar jocuri video cu mesaje politice sau sociale, iar Death from Above a provocat deja controverse.

Recomandări

SONDA PARKER ATINGE SOARELE
MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SECRETE DESPRE UNIVERS
CE NU POȚI VIZITA ÎN 2025?
CÂT DE SĂNĂTOS E MOȘU?
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ

S-a lansat jocul Death from Above” , cu tematica războiului din Ucraina

În Germania, Finlanda, dar și în alte țări, există deja discuții de ordin etic pe marginea acestui joc, care este considerat de prost gust, de către unii, iar alții l-au lăudat și chiar l-au comparat cu parodia lui Charlei Chaplin despre Hitler.

De atlfel, existau deja discuții înainte de lansare, iar Deutsche Welle se întreabă dacă jocul este unul pur și simplu de exploatare a situației din Ucraina, sau este un mesaj pozitiv.

30% din veniturile rezultate după lansarea jocului vor ajunge în Ucraina

Jocul se axează pe activitatea unui pilot ucrainean de dronă, care luptă cu rușii și care are ca obiectiv găsirea și eliminarea vehiculelor militare marcate cu literele Z și V. Motto-ul stabilit de către dezvoltatorii jocului este ,,Să luptăm pentru o zi de mâine mai bună” .

Acțiunea se desfășoară pe niște câmpii cu floarea soarelui, iar peste tot sunt prezente steaguri în culorile Ucrainei, galben și albastru. Se remarcă chiar și un afiș al Curții Penale de la Haga, cu chipul lui Vladimir Putin, făcând referire la mandatul de arestare emis de această instituție pe numele președintelui rus.

Coordonatorul întregului proiect, Hendrik Lesser, a dat explicații despre motivul care a dus la crearea acestui joc.

Hendrik Lesser: ,,Sigur că este un joc de propagandă”

,,Sigur că este un joc de propagandă. Am intenționat să creăm un joc simplu, accesibil tuturor, prin intermediul căruia să avem o poziție clară” , a recunoscut Hendrik Lesser, citat de La Stampa.

S-a stabilit ca 30% din veniturile adunate de acest joc să fie direcționate către organizațiile caritabile ucrainene Come Back Alive și Army of Drones, iar banii vor fi utilizați pentru a cumpăra drone de recuinoaște, nu de luptă.

Citește și

8 din 10 bărbați din SUA recunosc că au luat cu ei un prezervativ la o înmormântare: „Pentru orice eventualitate”

VIDEO. Novak Djokovic, huiduit la Roland-Garros. Gestul care i-a enervat pe fani

FOTO. Un concept britanic propune o soluție ecologică: copacii care îți vor încărca vehiculul electric