• Cardiff a găzduit mii de fani ai lui Beyoncé, dornici să o vadă pe cântăreață în cadrul turneului său mondial.
  • Concertul din Cardiff dă startul unei noi etape din cadrul turneului său, Renaissance.
  • Cei prezenți la concert ar putea să fie supuși unui proces de recunoaștere facială.

Oameni din toată lumea au călătorit în Marea Britanie pentru a o vedea pe Beyoncé, astăzi, în cadrul turneului său, Renaissance, scrie BBC. Consiliul din Cardiff i-a avertizat pe cei care au mers la concert să își planifice din timp călătoria și să ajungă devreme. Mii de fani au asistat la concertul artistei din Cardiff.

Regulile de securitate ar putea stârni controverse. Spectatorii ar putea fi scanați de camerele de recunoaștere facială, în direct, amplasate în zonă de către poliția din Țara Galilor. Concertul de miercuri de pe Principality Stadium a adunat aproximativ 60.000 de fani. Evenimentul dă startul etapei britanice din cadrul turneului său Renaissance.

Camerele vor ajuta la identificarea infractorilor

Tehnologia a fost criticată de militanții pentru drepturile omului. Fraser Sampson, comisarul pentru biometrie și camere de supraveghere, a declarat că este nevoie de mai multă muncă pentru a verifica dacă există prejudecăți în utilizarea acestei tehnologii.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

El a avertizat, de asemenea, că normele care reglementează tehnologia ar putea fi slăbite de o nouă lege planificată și că, în lipsa acestora, țara riscă o supraveghere asemănătoare celei din China. Parlamentarii europeni au susținut recent o interdicție a camerelor de recunoaștere facială în spațiile publice.

O cameră de recunoaștere facială în direct funcționează prin compararea fețelor cu o „listă de supraveghere”, folosind inteligența artificială. Lista de supraveghere ar putea fi alcătuită din persoane căutate pentru infracțiuni.

Poliția din Țara Galilor a declarat că, dacă nu te aflii pe o listă de supraveghere, datele biometrice nu vor fi stocate și vor fi șterse imediat. Imaginile de pe camerele de supraveghere sunt înregistrate și păstrate timp de până la 31 de zile. De asemenea, decizia de a opri pe cineva nu este luată de tehnologie, ci de ofițerii care verifică dacă alerta de pe camerele de supraveghere de pe stradă se potrivește cu persoana căutată.

Autoritățile spun că va folosi camerele de recunoaștere facială la concertul lui Beyoncé „pentru a sprijini activitatea polițienească în identificarea persoanelor căutate pentru infracțiuni prioritare… pentru a sprijini aplicarea legii… și pentru a asigura protecția copiilor și a persoanelor vulnerabile”.

„Recunoașterea facială nu este o condiție de intrare”, a declarat un purtător de cuvânt. BBC a contactat alte forțe pentru a întreba dacă camerele vor funcționa și în alte orașe în care Beyoncé va concerta. Police Scotland a spus că nu folosește această tehnologie, Northumbria Police a refuzat să comenteze, iar Metropolitan Police a spus că va face publice orice planuri în avans.

Tehnologia a fost folosită și la Încoronare, unde a scanat 68.000 de fețe în raport cu o listă de supraveghere de peste 10.000 de fețe.

Citește și: