• Pachetul de măsuri al premierului Ciolacu include și praguri diferențiate de impozitare pentru IMM-uri.
  • Între timp, UE vrea să scadă cu 25% obligațiile de raportare pentru IMM-uri.
  • 74 % din IMM-uri afirmă că se confruntă cu un deficit de personal calificat.

Coaliția a decis ca Guvernul să adopte săptămâna viitoare proiectele de legi cu măsurile fiscale – noile taxe, impozite și reducerile de cheltuieli – și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii. Pachetul de măsuri al premierului Ciolacu include și praguri diferențiate de impozitare pentru IMM-uri.

„Mi se pare logic să avem praguri diferențiate, pentru că în funcție de activitatea economică și de cifra de afaceri de profit, firmele cu putere mai mare să poată participa cu o sumă mai mare la bugetul de stat. E logic oarecum”, a explicat Ștefan Dinescu Crăciun, antreprenor, la Aleph News.

Între timp, UE vrea să scadă cu 25% obligațiile de raportare pentru IMM-urile și așa sufocate de birocrație. În momentul actual, 74 % din IMM-uri afirmă că se confruntă cu un deficit de personal calificat.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

„ Cu toții ne confruntăm cu deficit de personal, de personal calificat atât mai mult. Este într-adevăr foarte dificil. E din ce în ce mai greu să găsim personal care să fie specializat la locul de muncă din prima zi. Practic, cu fiecare nou angajat petrecem între 3 și 6 luni până la acomodare, până la ciclul efectiv în care el începe să producă”, a spus Ștefan Apăteanu, antreprenor în educație.

Citește și: