- România a intrat în Alianța Solară Internațională.
- România urmăreşte să îşi extindă capacitatea de producere a energiei solare.
- În același timp, România vrea să îmbunătăţească accesul naţional la energia electrică solară la preţuri accesibile.
- „România va avea o cooperare mai largă şi mai profundă cu India, gazda Secretariatului Alianţei, precum şi cu alte ţări interesate în accelerarea atenuării schimbărilor climatice”, afirmă Klaus Iohannis.
România urmăreşte să îşi extindă capacitatea de producere a energiei solare şi să îmbunătăţească accesul naţional la energia electrică solară la preţuri accesibile, spune Klaus Iohannis la evenimentul care marchează intrarea ţării noastre în Alianţa Solară Internaţională.
„Sunt foarte bucuros că România se alătură astăzi Alianţei Solare Internaţionale. Acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon şi prin utilizarea surselor regenerabile de energie. Această decizie importantă va creşte securitatea energetică a ţării noastre. Alianţa Solară Internaţională a fost fondată în marja COP21 la Paris graţie eforturilor vizionare ale Indiei şi Franţei, pentru care suntem cu toţii recunoscători. Doresc, de asemenea, să îmi exprim aprecierea faţă de celelalte ţări membre ale Grupului Director ISA: Australia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii. Sunt convins că, prin aderarea la Alianţa Solară Internaţională, România va avea o cooperare mai largă şi mai profundă cu India, gazda Secretariatului Alianţei, precum şi cu alte ţări interesate în accelerarea atenuării schimbărilor climatice”, afirmă Klaus Iohannis.
Preşedintele afirmă că „România urmăreşte să îşi extindă capacitatea de producere a energiei solare şi să îmbunătăţească accesul naţional la energia electrică solară la preţuri accesibile”.
„De asemenea, pentru asta este necesar să cooperăm la nivel global, prin alianţe precum aceasta, în ceea ce priveşte finanţarea, dezvoltarea tehnologiei şi consolidarea capacităţii solare. Alăturarea la această alianţă va susţine România în implementarea obiectivelor ambiţioase privind energia solară incluse în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice. Până în 2030, România îşi propune să instaleze o capacitate de energie solară de peste 8 Gigawaţi, reprezentând 24% din consumul final brut de energie electrică din surse regenerabile. Angajamentul României de a-şi creşte capacitatea instalată de energie solară este pe deplin aliniat la Strategia UE privind Energia Solară şi va contribui la implementarea Acordului de la Paris”, adaugă Klaus Iohannis.
Citește și
- Zgomote pornografice au perturbat tragerea la sorți a Euro 2024 de la Hamburg. Gareth Southgate: „Presupun că a fost un fel de farsă”
- FOTO. Macaulay Culkin, actorul din „Singur Acasă”, a primit o stea pe Walk of Fame: „Aș dori să-i mulțumesc Brendei. Ești absolut totul”
- Un mire a cărui nuntă extravagantă din Paris a devenit virală pe TikTok riscă închisoare pe viață. Ce acuzații îi sunt aduse