• 100.000 de părinţi au semnat pentru iniţiativa legislativă prin care minorii sub 16 ani vor avea acces la platforme de tip social media doar în baza unui acord explicit exprimat de părinţi.
  • Legiuitorii spun că utilizarea rețelelor de socializare în timpul școlii amenință educația, bunăstarea și siguranța fizică a elevilor.
  • Profesorii avertizează că aplicațiile precum Snapchat au devenit o distragere majoră a atenției.

Un nou proiect de lege propune ca tinerii sub 16 ani să nu aibă acces la TikTok, Instagram și alte platforme sociale fără acordul explicit al părinților. Totodată, noua măsură din Legile Educației prevede că utilizarea telefoanelor este interzisă pentru toți elevii, inclusiv în timpul activităților educaționale din afara școlii. Dacă nu vor respecta legea, companiile care gestionează rețelele sociale vor putea primi o amendă de până la 0,4% din cifra de afaceri.

Proiectul legislativ se referă la accesul minorilor la furnizori de platforme online, rețele de socializare, servicii de streaming audio sau video, servicii prin care utilizatorii interacționează sau accesează conținut în mod direct, servicii bancare online, precum și pagini web cu un conținut destinat exclusiv persoanelor adulte”.

O școală din Florida a interzis telefoanele în timpul orelor de curs și în pauze

Școlile publice din Statele Unite adoptă măsuri din ce în ce mai drastice pentru a încerca să îi îndepărteze pe tineri de telefoanele mobile. Este nevoie de constrângeri mai dure, susțin legiutorii, deoarece utilizarea rețelelor de socializare în timpul școlii amenință educația, bunăstarea și siguranța fizică a elevilor. În unele școli, tinerii au planificat și au filmat agresiuni asupra colegilor și apoi au încărcat videoclipurile pe platforme precum TikTok și Instagram. Profesorii și directorii de școli avertizează că aplicațiile de socializare, cum ar fi Snapchat, au devenit, de asemenea, o distragere majoră a atenției, determinându-i pe unii elevi să continue să trimită mesaje prietenilor lor în timpul orelor de curs.

Recomandări

SECURITATE LA MAREA NEAGRĂ
RUȘII JEFUIESC ÎN KURSK
AȘA, XI?
FLORENȚA COMBATE TURISMUL
TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE
DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA

În septembrie, în prima zi în care interdicția a intrat în vigoare, administratorii de la școala respectivă au confiscat peste 100 de telefoane de la elevi. După aceea, confiscările au scăzut. Incidentele școlare legate de telefoane, cum ar fi hărțuirea, au scăzut, de asemenea, spune directorul școlii. El spune că acum elevii îl privesc în ochi și răspund atunci când îi salută. Profesorii, de asemenea, spun că elevii par mai implicați în clasă.

Citește și