• Guvernul britanic va găzdui alte sute de solicitanți de azil pe barje.
  • Alte două barje vor găzdui aproximativ 1.000 de migranți, a declarat Rishi Sunak.
  • 7.600 de persoane au fost depistate traversând Canalul Mânecii până acum în acest an.

Guvernul britanic va găzdui alte sute de solicitanți de azil pe barje, a declarat luni premierul Rishi Sunak, care a prezentat cele mai recente cifre privind migrația care, potrivit acestuia, arată că planurile sale de a lua măsuri drastice împotriva traversării Canalului Mânecii cu bărci mici funcționează, scrie AP News.

Alte două barje vor găzdui aproximativ 1.000 de migranți, a declarat Sunak, alături de una care va fi ancorată în Portland, în sudul Angliei, în următoarele două săptămâni. Această mutare este menită să ajute la economisirea a milioane de dolari din banii contribuabililor, cheltuiți în prezent pentru a găzdui solicitanții de azil în hoteluri din întreaga țară.

Sunak a declarat reporterilor că, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul persoanelor care au traversat periculosul drum pe mare cu nave mici din nordul Franței spre coasta de sud a Angliei până acum în acest an a scăzut cu o cincime. El a sugerat că Marea Britanie se descurcă mai bine decât alte țări din Europa, unde, potrivit acestuia, trecerile neautorizate de migranți au crescut cu o treime în aceeași perioadă.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

7.600 de persoane au traversat Canalul Mânecii în acest an

Cifrele Ministerului de Interne arată că aproximativ 7.600 de persoane au fost depistate traversând Canalul Mânecii până acum în acest an, față de aproape 10.000 în iunie anul trecut. Cu toate acestea, este dificil de spus dacă scăderea a fost legată de politicile guvernului lui Sunak sau de alți factori, cum ar fi condițiile meteorologice. În lunile de vară, de obicei, numărul celor care fac această călătorie este mult mai mare.

Sunak a mai spus că numărul migranților albanezi care sosesc cu ambarcațiuni mici a scăzut cu aproape 90% și că, în urma unui acord cu Albania, 1.800 de solicitanți de azil au fost întorși din drum. Mulți dintre solicitanții de azil care ajung în Marea Britanie în fiecare an provin din zone de conflict, inclusiv din Afganistan și Siria, deși un număr mare dintre ei vin din Albania, pe care guvernul lui Sunak o descrie ca fiind o țară sigură”.

Sunak a făcut din Stop the Boats” politica sa emblematică de când a preluat funcția în octombrie. Guvernul său promovează un controversat proiect de lege privind migrația, care încearcă să limiteze drastic capacitatea migranților de a cere azil în Regatul Unit. Criticii, inclusiv Agenția ONU pentru refugiați, au denunțat acest proiect de lege ca fiind lipsit de etică și nefuncțional, iar unii spun că încalcă dreptul internațional.

Citește și