• Un expert mondial celebru, o baroneasă şi un lord, în echipa de avocaţi care investighează infracţiunile din Ucraina.
  • Amal Clooney este un expert mondial în drepturile omului care face parte din echipa de avocați care se ocupă cu cercetarea responsabilității pentru crimele internaţionale comise în Ucraina.
  • Grupul de lucru juridic va avea experţi juridici de la Covington & Burling LLP din Statele Unite

Cine face parte din echipa de avocați care cercetează infracţiunile din Ucraina? Comunitatea internaţională formează echipa de investigatori în procesul care urmează să fie deschis regimului Putin. Amal Clooney se numără printre experţii mondiali în drepturile omului care s-au alăturat Grupului de lucru juridic internaţional privind responsabilitatea pentru crimele internaţionale comise în Ucraina, scrie Ukrainska Pravda, citând Biroul Procurorului General al Ucrainei.

Grupul de lucru juridic va sprijini Kievul să facă dreptate victimelor crimelor internaţionale comise de Rusia în ţara noastră”, subliniază presa ucraineană, citând printre avocaţii care vor face parte din el pe Richard Hermer, Tim Otti, Philippa Webb, Baronesa Helena Kennedy şi pe Lordul Neuberger.

Grupul de avocați va include şi experţi juridici de la Covington & Burling LLP din Statele Unite, conduşi de Nihil Gore, firma franceză Sygna Partners, condusă de Luke Vidal, şi Withers, condus de Emma Lindsay. Toţi – scrie agenţia ucraineană – îşi vor desfăşura munca în mod gratuit.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Johnson: „Judecând regimul Putin după acţiuni, nu după cuvinte”

Cum va fi judecata lui Putin? „Trebuie să judecăm regimul Putin după acţiunile sale, nu după cuvintele sale”, a spus premierul britanic Boris Johnson în dialogul pe care l-a avut astăzi cu liderii Statelor Unite, Franţei, Germaniei şi Italiei, potrivit oficialilor de la Downing Street.

Johnson, Joe Biden, Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi „au convenit asupra necesităţii de a sprijini în continuare poporul ucrainean în lupta sa împotriva barbariei ruse”. Premierul britanic a reamintit „atacurile teribile care au loc în oraşe precum Mariupol, care au suferit deja săptămâni de bombardamente”.

„Putin întoarce cuţitul în rana deschisă a Ucrainei, în încercarea de a forţa ţara şi aliaţii săi să capituleze”, dar „va trebui să fim necruţători în răspunsul nostru”.

În cele din urmă, liderii au discutat despre necesitatea „de a lucra împreună cu avocați pentru a remodela arhitectura energetică internaţională şi a reduce dependenţa de hidrocarburile ruseşti” şi au convenit că „nu poate exista nicio slăbire a hotărârii occidentale, atâta timp cât oroarea provocată Ucrainei nu va fi terminată”.