• Zelenski: Am reușit deja să eliberăm o parte din teritoriul ocupat.
  • Zelenski: Vom elibera treptat și alte părți ale țării noastre.
  • Zelenski acuză Rusia că distribuie pe internet povești inventate.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, promite să elibereze teritoriile țării, ocupate de forțele ruse.

Ucraina a rezistat atacurilor ruse brutale. Am reușit deja să eliberăm o parte din teritoriul ocupat după 24 februarie. Vom elibera treptat și alte părți ale țării noastre care se află în prezent sub ocupație, a transmis Volodimir Zelenski.

În discursul său de noapte, Zelenski a atacat propagandă rusă legată de atacul de miercuri, asupra orasului Dnipro.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Rachetele rusești de croazieră cu rază lungă de acțiune au ucis trei persoane și au rănit 15, după ce au lovit o fabrică de rachete spațiale și o stradă din apropiere. Clădirile rezidențiale din apropiere au fost avariate. Uzina Yuzh-mash din Dnipro construiește și sateliți, unul fiind lansat în spațiu de compania SpaceX a lui Elon Musk.

Ministerul rus al apărării motivează că fabrica producea piese pentru rachete balistice ucrainene. Zelenski spune că rușii împărtășesc povești inventate deliberat.

Câți oameni s-au speriat astăzi de știrile false despre atacul masiv cu rachete rusești asupra Ucrainei? După tot ce s-a întâmplat în săptămânile precedente. După Dnipro, Vinnytsia, Chasiv Yar. Câți nervi sunt distruși în fiecare zi prin răspândirea poveștilor de groază de la propagandiștii și oficialii ruși. Câte probleme s-au creat ucrainenii având încredere în unele surse anonime. Uneori, ia o formă nesănătoasă atunci când rețelele sociale și site-urile web împărtășesc povești inventate deliberate din Rusia, care singurul scop este să adauge teroarea informațională terorii rachetelor și artileriei împotriva țării noastre, a mai spus președintele ucrainean.