• Jurnalistul Eric Zemmour intenționează să candideze la președinția Franței.
  • Dacă va ieși președinte al Franței, Zemmour are de gând să interzică prenumele Mohamed.
  • Zemmour: „Există oameni care cred că eu sunt ideea bună pentru Franța”.

Fără a fi candidat, el a specificat totuși câteva măsuri emblematice pe care intenționa să le aplice odată ales presedinte… Și în special să interzică prenumele Mohamed, potrivit huffingtonpost.fr.

Cronicarul postului CNews, Eric Zemmour, a fost invitatul programului „On est en direct”, sâmbătă, 11 septembrie. Vorbind despre posibila sa candidatură la președinția Republicii Franceze pentru 2022, a propus câteva măsuri pe care le va lua dacă va fi ales.

„Deocamdată nu sunt candidat. Când vreau să fiu candidat, voi spune că sunt candidat. Când voi decide, o voi spune. Deocamdată mă gândesc. Există oameni, pentru mulți ani, luni, ani de zile, care mă împing să fiu candidat, care cred că eu sunt ideea bună pentru Franța”, a afirmat el.

Recomandări

ANORA IA PALME D'OR LA CANNES
NICKI MINAJ, ARESTATĂ PE UN AEROPORT
RUSIA ATACĂ UN SUPERMARKET DIN HARKOV
NADAL, RETRAGERE SAU NU?
C.E. CERE SUSPENDAREA UNOR MEDICAMENTE
FANII LUI TAYLOR SWIFT DOBOARĂ UN GARD ÎN LISABONA

În timp ce precizează că, dacă va fi ales, va lua măsuri ferme, în special pentru a interzice prenumele musulmane.

„Un francez nu va avea dreptul să-și boteze fiul Mohamed”, a reacționat Eric Zemmour.

„Musulmanilor li se poate cere să-și limiteze religia la credință și practică și să nu aplice codul lor juridico-politic, lucru pe care îl fac în general în toate locurile în care sunt majoritari. Este așa cum Revoluția Franceză și Napoleon a făcut-o cu evreii”.

Și dacă ar fi ales președinte el, intenționează să „restabilească legea din 1803: un francez nu va avea dreptul să-și boteze fiul Mohamed”.