• Coreea de Nord a anunţat vineri că a testat o nouă rachetă balistică.
  • Liderul Kim Jong Un a condus testul.
  • Coreea de Nord a criticat recent exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud.

Coreea de Nord a anunţat vineri că a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-18 cu combustibil solid, menită să extindă capacitatea de contraatac nuclear a ţării, a informat presa Coreei de Nord citată de Reuters.

Noul model de rachetă balistică testată de Coreea de Nord a declanșat panică mai ales în nordul Japoniei, unde locuitorii au fost îndemnați să se adăpostească preventiv.

„Testul a dovedit eficiența militară a noii rachete balistice intercontinentale și capacitatea ei de atac strategic”, a spus agenția de presă KCNA. Anuțul a venit cu precizarea că țara va intensifica pregătirile pentru un eventual contraatac nuclear.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Liderul Coreei de Nord a condus testul

Liderul Kim Jong Un a condus testul, a informat KCNA. Dezvoltarea unui ICBM cu combustibil solid a fost dintotdeauna o prioritate pentru Coreea de Nord, noul model întărind capacitățile de apărare ale țării în cazul unui război.

Mișcarea a avut loc la câteva zile după ce liderul nord-coreean a cerut întărirea operațiilor de descurajare a agresiunii într-o manieră „mai practică și mai ofensivă”. Coreea de Nord a criticat recent exercițiile militare comune SUA-Coreea de Sud și a acuzat SUA de agresiune.

Citește și:

Coreea de Nord a testat o altă dronă de atac nuclear subacvatic care poate provoca un „tsunami radioactiv”

Kim Jong Un a cerut armatei sale să își consolideze disuasiunea de război printr-o strategie „mai practică și mai ofensivă”

Sirenele au răsunat în Japonia pentru evacuarea locuitorilor. Lansarea unei rachete nord-coreene stârnește panică.