• Un fermier canadian datorează acum 61.000 de dolari pentru încălcarea unui contract după ce a folosit un emoji într-un mesaj.
  • Potrivit fermierului, emoji-ul a confirmat pur și simplu că a primit contractul.
  • Judecătorul din proces nu a fost de acord și a considerat emoji-ul drept un acord pentru contract.

Un fermier canadian datorează acum 61.000 de dolari pentru încălcarea unui contract după ce a folosit un emoji într-un mesaj, scrie Reuters.

Un simplu emoticon i-a adus unui fermier canadian o amendă colosală. Chris Achter a primit contractul printr-un mesaj și drept urmare, a folosit emoji-ul ,,cu degetul mare ridicat” ca răspuns la primirea acestuia, scrie BBC News.  Este printre cele mai utilizate emoji-uri și semnifică, de obicei, aprobare.

Reprezentantul firmei cu care fermierul comunica a semnat contractul și apoi i-a trimis o fotografie cu acesta lui Chris Achter împreună cu mesajul „Vă rugăm să confirmați contractul”.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

Achter a răspuns cu emojiul cu „degetul mare în sus”, potrivit documentelor.

Potrivit lui Achter, emoji-ul a confirmat pur și simplu că a primit contractul. „Nu a fost o confirmare că am fost de acord cu termenii contractului Flax. Termenii și condițiile complete ale Contractului Flax nu mi-au fost trimise și am înțeles că va urma contractul complet prin fax sau e-mail, pentru ca eu să îl analizez și să îl semnez”.

Achter a mai spus că nu ar semna niciodată un contract pentru un produs fără a include o clauză de forță majoră, potrivit documentelor din instanță.

Judecătorul din proces nu a fost de acord și a considerat emoji-ul drept un acord pentru contract.  Acesta a declarat că înțelegerea a fost „cel puțin verbală”, potrivit documentelor.

„Sunt convins că Chris a dat acordul sau a aprobat contractul, așa cum a mai făcut-o și înainte, doar că de data aceasta a folosit un emoji. În opinia mea, dacă luăm în considerare toate circumstanțele, asta a însemnat aprobarea contractului și nu doar faptul că a primit contractul și că se va gândi la el”.

Judecătorul a decis că Achter datora firmei respective 61.000 de dolari, plus dobânzi și costuri.

Citește și