• Giorgio Armani Operations, plasată în lichidare juridică, este anchetată pentru exploatare.
  • Compania este acuzată că a subcontractat indirect producția către companii chinezeşti.
  • Muncitorii erau plătiți cu 2€ pe oră, lucrau 7 zile pe săptămână în timp ce gențile se vând cu 1800€.


O companie deținută de grupul italian de modă Armani se confruntă cu acuzații grave. Firma este plasată sub administrare judiciară de către un tribunal din Italia. Motivul este că firma a subcontractat producția către companii chinezești care exploatau muncitorii.

Conform deciziei instanței de la Milano, Giorgio Armani Operations, o ramură industrială a grupului Armani, va fi supravegheată timp de un an din cauza practicilor sale în legătură cu subcontractarea. Potrivit hotărârii, Armani Operations a externalizat producția de genți, curele și articole din piele către două firme intermediare care, la rândul lor, au subcontractat muncă către patru companii chineze. Aceste companii plăteau muncitorii cu 2-3 euro pe oră, pentru a lucra în condiții dificile timp de 10 ore pe zi, iar uneori chiar și șapte zile pe săptămână. Totul pentru a confecționa genți care erau ulterior vândute sub brandul Armani cu prețuri exorbitante.

Anchetatorii au relevat că gențile confecționate în aceste condiții erau vândute subcontractanților Armani cu 93 de euro, revândute lui Armani cu 250 de euro și comercializate către public cu aproximativ 1.800 de euro. Această discrepanță uriașă între costurile de producție și prețurile de vânzare sugerează o exploatare evidentă a muncitorilor. Armani Group a declarat că întotdeauna a avut măsuri de control și prevenire pentru a minimiza abuzurile din lanțul de aprovizionare, dar acuzațiile aduse de anchetatori contrazic aceste afirmații.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

În prezent, compania va continua să funcționeze sub conducerea unui administrator numit de instanță. Această situație nu este singulară în industria modei. Alte companii italiene, precum Alviero Martini, au fost recent investigate și plasate sub control judiciar pentru practici similare.

Citește și