• Povestea lui Elon Musk ca antreprenor începe în 1995, când a fondat Zip2.
  • În mai 2002, Musk pune bazele SpaceX.
  • În 2020, averea sa este estimată la 41 de miliarde de dolari.

Te întrebi care e povestea vizionarului Elon? Știi că, cel mai recent, a trimis oameni în spaţiu şi vrea să colonizeze planeta Marte. Dar află că Elon Musk a pornit ca tot omul. De jos. Acum are totul la picioare. Elon Musk este antreprenor, inginer, inventator, investitor, filantrop și vizionar. Povestea lui începe în 1995, când fondează o companie de software pentru site-uri web. Următoarea sa mişcare a fost înfiinţarea unei bănci online.

În 2002, Musk pune bazele SpaceX, o companie care produce componente pentru industria spaţială şi asigură servicii de transport în spaţiu. Doi ani mai târziu, se alătură Tesla Motors şi devine CEO şi arhitect de produs.

În 2013, Musk dezvăluie conceptul unui sistem de transport de mare viteză prin tuburi de presiune redusă, cu capsule pe pernă de aer, numit Hyperloop. În 2016, este co-fondator la Neuralink, o companie de neuro-tehnologie. În decembrie 2016, Musk înfiinţează o companie care construieşte tuneluri şi infrastructură optimizată pentru vehiculele electrice.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Iar pe 31 mai 2020, alături de NASA, lansează prima misiune SpaceX cu echipaj uman, care ajunge la Staţia Spaţială Internaţională: „E un vis devenit realitate, pentru mine şi pentru toţi cei de la SpaceX. MUSCA Dacă în 2002, cineva mi-ar fi spus că o să fiu aici, cu administratorii NASA, că o să-i cunosc pe astronauţi, că o să-mi văd racheta la platforma de lansare 39A, i-aş fi spus: «nu ştiu ce-ai fumat… Aşa ceva nu se poate»“.

În 2020, averea sa este estimată la 41 de miliarde de dolari.