• Satu Mare este judeţul cu cei mai puţini bolnavi de COVID.
  • De aproape o săptămână, judeţul Satu Mare nu a mai avut cazuri noi de COVID-19.
  • De a începutul epidemiei, în Satu Mare au fost efectuate, peste 10 000 teste pentru depistarea COVID şi 82 de persoane au fost descoperite pozitivite.

Ovidiu trăieşte în Satu Mare, judeţ unde de o săptămână nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de coronavirus. De la începutul epidemiei, doar 82 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate aici. 8 oameni au murit din cauza acestui virus, dar Satu Mare este judeţul cu cel mai mic număr de infecţii cu SARS-COV2 din ţară. Ovidiu este directorul comercial al unei pizerii din oraş şi spune că atât el, cât şi clienţii restaurantului unde lucrează, respectă toate regulile impuse de autorităţi. Aşa au scăpat de îmbolnăvire. Şi prefectul judeţului, Radu Bud, spune că restricţiile şi măsurile de prevenire ajută, dar statisticile nu-l liniştesc.

„Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă şi conştientizează faptul că e foarte important să stea acasă” spune Ovidiu Oanţa, directorul comercial al unei pizerii din Satu Mare

“La aceste ore, centrul oraşului ar fi trebuit să fie plin, în special de tineri.” adaugă el.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Totodată, Ovidiu spune că la el în local se respectă toate normele de igienă şi ăsta este un punct forte. Toţi angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi sunt dezinfectate toate obiectele cu care angajații intră în contact.

Totuși, prefectul de Satu Mare spune că este sceptic privind statisticele privind evoluția coronavirusului.

„E o statistică bună, dar noi o privim cu multă rezervă.(…) De câte ori apare câte un caz nou, pozitiv,în minutele următoare se declanşează deja ancheta epidemiologică”, spune Radu Bud.