• La Spitalul din Găești au fost vaccinate doar cadre medicale
  • Managerul Belușică spune că a fost doar o idee să vaccineze pe cine vrea
  • Ministrul Sănătății, care a trimis DSP-ul în control la Spitalul din Găești, spune că Belușică una a zis și alta a vaccinat

Minunea de la Spitalul Găești s-a dovedit a fi doar o idee pe care a avut-o managerul spitalului.

Laurențiu Belușică a anunțat ieri, inclusiv pe Facebook, unde și-a postat și numărul de telefon, că vaccinează pe oricine vrea. Însă până acum, la Spitalul Găești, au fost vaccinate doar cadre medicale.

Laurențiu Belușică, managerul Spitalului din Găești: „Nu e aşa simplu să îl iei de pe stradă să îl vaccinezi. El trebuie să vină cu buletinul şi să fie înscris în sistem. În sistem se semnează cu semnătură electronică de cei ce răspund de fază 1. Nu pot aşa pe oricine vrea în momentul de faţă. A fost o idee. Domne, dacă nu am, ce fac cu ea? În România s-au aruncat de la începutul acestei campnii de vaccinare 87 de doze. Mi se pare enorm de mult.”

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Ministrul Sănătății, care a trimis DSP-ul în control la Spitalul din Găești, spune că Belușică una a zis și alta a vaccinat.

„Omul nu a greșit cu nimic, pentru că a vaccinat doar medici și personal medical. A respectat toate regulile și a fost dinamic, ceea ce este OK”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Hotnews.

În Statele Unite, lucrurile au fost mult mai clare, de la bun început, mai ales că americanii folosesc și vaccinul Moderna, care vine în cutii cu câte zece doze.

Departamentul de Sănătate din Washington, adică echivalentul Direcției de Sănătate Publică de la noi, a dat ordin ca dozele de vaccin în pericol să expire trebuie făcute oricui vrea să fie imunizat, scrie Busines Insider.