• Pfizer nu va produce vaccin anti-COVID în formulă nouă, a anunțat compania în cursul zilei de luni, 10 mai.
  • Producătorul a explicat că nu există studii care să argumenteze necesitatea unui ser nou.
  • Pfizer ia în calcul și o a treia doză a vaccinului, scopul fiind prelungirea imunității și un grad mai mare de protecție față de mutațiile coronavirusului.

Compania Pfizer/BioNTech a anunțat luni, 10 mai 2021, că nu este necesară o nouă formulă a vaccinului anti-COVID, relatează Le Figaro.

Pfizer a explicat că nu există în acest moment niciun studiu care să argumenteze necesitatea unei noi formule a vaccinului.

„Până în prezent, nu există niciun indiciu care să ne spună că vaccinul anti-COVID Pfizer are nevoie de o adaptare”, a transmis compania într-un comunicat.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

Totuși, încă din martie, compania derulează teste pentru anticiparea oricărei nevoi de adaptare a serului pentru viitor.

Pfizer/BioNTech a primit de la Agenția Americană pentru Medicamente și Alimentație (FDA) o aprobare pentru modificarea protocoalelor de studii clinice.

Astfel, grupul farmaceutic va testa dacă o a treia doză de vaccin anti-COVID, cu formula existentă, este benefică împotriva noilor tulpini de SARS-CoV-2. Pfizer/BioNTech va evalua și ce impact are o nouă formulă a serului.