• Sven-Goran Eriksson a făcut public diagnosticul său în ianuarie, declarând că „și-a dorit întotdeauna să fie managerul lui Liverpool”.
  • Sâmbătă, visul său s-a împlinit când a ieșit din postura de antrenor al echipei Liverpool Legends, care a jucat un meci caritabil cu Ajax pe Anfield.
  • A fost clubul meu de vis toată viața”.

Sven-Goran Eriksson și-a îndeplinit în sfârșit visul de o viață de a conduce Liverpool – o dorință pe care a dezvăluit-o după ce a fost diagnosticat cu cancer în fază terminală, scrie Sky News.

Fostul antrenor al Angliei, în vârstă de 76 de ani, a făcut public diagnosticul său în ianuarie, declarând că „și-a dorit întotdeauna să fie managerul lui Liverpool”. Sâmbătă, visul său s-a împlinit când a ieșit din postura de antrenor al echipei Liverpool Legends, care a jucat un meci caritabil cu Ajax pe Anfield.

După ce meciul s-a încheiat cu 4-2 pentru Liverpool, Eriksson a declarat la conferința de presă de după meci: „Aceasta va fi o amintire uriașă în viață. Absolut minunat. Să stau pe bancă pentru Liverpool, acesta a fost visul meu toată viața. Acum s-a întâmplat și a fost o zi frumoasă în toate sensurile. Mulțimea, jocul, jucătorii, totul, totul, fantastic, și mulțumesc lui Liverpool pentru că mi-a oferit această oportunitate, pentru că m-a invitat pentru un meci atât de important – nu sunt puncte, dar importanța jocului este incredibilă. A fost plin de emoții, au venit lacrimi. A fost clubul meu de vis toată viața – chiar și când am avut Anglia, am susținut și eu Liverpool, dar nu am putut să o spun în acel moment. Este un final bun, să termini cu Liverpool, nu poate fi mai bine de atât”.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Alături de el, pe bancă s-au aflat fostele vedete ale echipei John Barnes, Ian Rush și John Aldridge. Căpitanul echipei a fost Steven Gerrard, care a făcut parte din echipa Angliei când Eriksson era la conducere. Gerrard a declarat: „Faptul că Sven a fost astăzi aici a fost foarte special, de îndată ce am știut că va fi antrenor astăzi, abia așteptam să vin și să joc cu el pentru ultima oară”.

Eriksson a dezvăluit, de asemenea, că s-a întâlnit pentru prima dată cu Jurgen Klopp înainte de o sesiune de antrenament de vineri. El a spus: „A fost o surpriză, a venit ieri în vestiar înainte de antrenament și a spus ceva echipei. Un mare om, un mare manager, se descurcă extrem de bine cu Liverpool și poate câștiga în Europa, poate câștiga Premier League în acest sezon. A fost o onoare să-l întâlnesc, cu siguranță”.

Un număr record de 60.000 de oameni au venit la meciul legendei – al optulea eveniment anual de până acum. Meciurile anterioare au strâns 6,4 milioane de lire sterline pentru Fundația LFC, care finanțează programe educaționale și asociația foștilor jucători ai clubului.

Citește și